EDITORIAL – Sfinte Sărbători de Paște cu liniștea și lumina credinței

313

Învierea Mântuitorului Isus Hristos e un simbol creștin, o tradiție a acestui spațiu în care trăiesc români, o sărbătoare a comunității, a bucuriei și a luminii credinței, a familiei care se celebrează în bisericile locului și-n casele unde trăiesc creștini.

Sărbătorim creștinii ortodocși și cei greco-catolici, în acest an, Învierea Domnului în case, doar în mijlocul familiilor, din pricină că o boală cruntă pune-n pericol viețile oamenilor.

Forma aceasta de sărbătorire are loc în folosul comunităților. A sta în casă presupune o putere uriașă a fiecăruia!

Ne vom bucura de sărbătoarea creștină în comunități anul viitor.

Din această perspectivă există o apăsare în sufletele românilor. E rolul preoților să transmită mesaje prin care creștinii să rămână în case de Sfântul Paște al anului 2020!

Preoții din Maramureș au stabilit moduri de comunicare cu cetățenii, de transmitere a slujbelor religioase la megafoane, prin intermediul rețelelor online și la televiziuni.

Va fi o sărbătoare a liniștii interioare, o sărbătoare prin care creștinii ortodocși și cei greco-catolici își arată maturitatea și înțeleg să se păzească de pericolul noului coronavirus.

Nu cred că se va pierde, nici în aceste condiții, misterul creștin al sărbătorii de Paște.

E o sărbătoare creștină uriașă care aduce forță pozitivă, care încarcă oamenii cu energie pentru un an 2020 plin de provocări mirene.

Creștinii trebuie să sărbătoarească acasă, pentru binele și sănătatea fiecăruia dintre noi. E o încercare pe care o vom depăși cu puterea creștinismului și forța fiecăruia dintre noi!

Să stăm în case anul acesta și să sărbătorim Învierea Domnului!

Sfinte Sărbători de Paște cu bucurie și lumină!

Marian ILEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here