EDITORIAL – Scenarii despre plecarea PSD-ului de la puterea politică

276

Se cântă de prea multă vreme prohodul guvernului Dăncilă pentru ca să mai creadă cineva în el. Și, totuși, partidele politice din Opoziție n-au liniște, își doresc plecarea de la Palatul Victoria a PSD-ului și a pesediștilor din Guvern.

Se caută premier! Victor Ponta e jucător în acest meci underground și are în „buzunar” (Pro România) pe Sorin Câmpeanu și pe Mihai Tudose. Doi foști pesediști care au plecat din partid revoltați pe prestația absurdă a lui Liviu Dragnea și pe Yes-men-ii din juru-i. Alături de ei funcționând și premierul Dăncilă, care apare azi total schimbată și aflată în pericolul de a fi schimbată efectiv prin moțiune de cenzură.

Fiind un exercițiu de democrație, nu-l comentăm. Putem scrie, însă, că de ani buni în loc de democrație ni s-au oferit doar exerciții de democrație, ceea ce a îndepărtat partidele politice de marile mase de votanți.

În „circul” pe care-l avem în politica de la București, pe lângă moțiunea de cenzură ori identificarea de premieri, a intrat (pe surse) și președintele Iohannis care vine (?) cu un as în mânecă sau din mânecă. Numele lui e Emil Hurezeanu, fin om de cultură, performant într-ale literaturii, cu relații solide în politica europeană.

Nu știu dacă Hurezeanu ar accepta ideea de a se implica în destinul României de la Palatul Victoria. Cred, însă, că un premier de această anvergură ar duce România la masa de dialog și strategii a Uniunii Europene.

Până când una dintre supozițiile de mai sus ar prinde contur, avem premier pe doamna Dăncilă, sosită după o vizită mirobolantă, aiuritoare și egală cu mulțimea vidă în SUA și o Românie cu cetățeni siderați, care nu pricep de ce Opoziția nu forțează democratic (evident) preluarea puterii politice.

După alegerile prezidențiale e posibil să asistăm la schimbări în structura puterii. Până atunci, orizontul de așteptare se umple de scenarii.

Și cam atât!?

Marian ILEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here