EDITORIAL – România se redefineşte?!?

362

Titlul acestui text e curajos! E plin de “entuziasm” şi îşi trage seva din aberaţiile debitate de comisarul european Corina Creţu care, nici mai mult şi nici mai puţin, a afirmat (?!) că România are ocazia să se redefinească!

Probabil că doamna Creţu trăieşte în sferele-i înalte şi n-are timp să vină în România, aşa că mai închide ochii, din când în când, şi îşi imaginează România ei, o ţară care e ficţiune, care n-are nimic comun cu România reală.

În România asta reală trăim noi9, cei ce nu suntem comisari europeni, cei ce ne supunem unor experimente pe care PSD-ul le practică de un an şi-o lună. Experimente ca-ntr-un poligon de încercare în care se experimentează o dictatură sud-americană de anii ’70 ai secolului trecut.

România s-a redefinit după ’90! De la dictatura comunistă a ajuns (după 28 de ani) la o dictatură sud-americană unde o mână de “analfabeţi funcţionali” execută comenzile unui individ care n-are viziune, are doar interese obscure, menite să-l scoată basma curată din marasmul afacerilor lui penale. Dacă Liviu Dragnea îşi imaginează că va scăpa din cleştele justiţiei, se înşală amarnic. Au mai păţit-o şi alţii, prin Brazilia, ori Venezuela, ori Columbia etc..

Liviu Dragnea n-are nicio şansă. Ca om politic (ce s-ar fi dorit) e un eşec! “Convulsiile lui politice” au dus la apariţia (în 13 luni de zile) celui de-al treilea guvern PSD. Un guvern mai slab decât celălalt. E haosul care nu se ordonează datorită intereselor unui individ. Oricât de puternic e PSD-ul (ca partid) şi oricât de subţire e opoziţia, drumul de azi al guvernării e înfundat. Redefinirea României, aqzi, e o aberaţie. Corina Creţu bate apa-n piuă cu nostalgia unei vechi combatante PSD din anii ’90 (ai secolului trecut). Atunci PSD-ul avea oameni politici serioşi. Azi, acelaşi PSD îl are pe unul Darius Vâlcov.

Primitivii din PSD au senzaţia ca Vâlcov le ştie pe toate. Are în buzunar secretele prosperităţii României. Vâlcov are vid în cap atunci când vine vorba de dezvoltarea unei economiii de sorginte capitalistă. omul ăsta care are (ce-i drept că are!) dosare penale şi vine dintr-un “puţ al gândirii” marxisto – sud-americane crede că banii mulţi trebuie daţi celor săraci, care să-i cheltuie, ca banii să se reîntoarcă în economie şi preţurile să crească exponenţial. Vâlcov visează pentru România anului 2025, când punctul de pensie (de exemplu) va fi 1775 de lei, ca şi bătrânul pensionar să poată cumpăra cu pensia-i trei pâini, două roşii, o ceapă şi-o conservă de peşte.

Vâlcov, însă, beneficiază de încrederea PSD şi a lui Dragnea, aşa că o scurtă perioadă va mai debita prostii economice şi va încerca să le şi pună în practică.

Revenind la Corina Creţu şi la redefinirea României, e clar că ţara are de scăpat de lipitorile sinistre din PSD-Dragnea, de construit oameni politici reali şi responsabili şi de redefinit partidele politice care azi “toate-s o apă şi-un pământ”.

Dacă până-n anul 2020 se vor întâmpla toate astea, România va exista şi va fi funcţională în Europa. Dacă nu se va petrece nimic în următoarea perioadă, atunci îl citez pe rectorul Universităţii Babeş-Bolyai, Ioan Aurel Pop: “Ei ne vor obliga să mergem pe o altă cale şi lor nu le va fi bine, nu nouă” (citat aproximativ).

Voi demonstra cu altă ocazie ceea ce a dorit să spună un performant om de cultură ca Ioan Aurel Pop. Oricum, e vorba de o redefinire a noastră ca români!

Marian ILEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here