EDITORIAL – PSD a recunoscut eșecul guvernării

615

Fără tam-tam, cu naturalețe, președintele PSD, Liviu Dragnea, a recunoscut eșecul actualei guvernări. PSD și-a ratat programul cu care a câștigat alegerile.  PSD a creat în România haos și a adâncit disperarea românilor.

Sigur că Dragnea a îmbrăcat în “costum de gală” acest eșec, afirmând (nici mai mult, nici mai puțin) că nicio guvernare nu va reuși să pună-n aplicare (în România) alegerile din cauza funcționărimii de pe la ministere și din eșaloanele doi-trei ale administrației.

Că funcționărimea asta a devenit bau-bau-ul națiunii e clar! Că e responsabilă de eșecul actualei guvernări și a viitoarelor guvernări e și mai clar (în mintea PSD-istului șef). Bun! Ce nu e clar ține de “nesimțirea” cu care acest partid a mărit lefurile acestei funcționărimi care a blocat desfășurarea coerentă a guvernării!

Adică spaimele funcționarilor au nenorocit guvernarea și guvernarea plătește cu salarii uriașe pe toți artizanii eșecului!

Liviu Dragnea face pe Mama Omida într-ale guvernărilor viitoare. Și-a asumat o postură (din nou) ridicolă! Minte, așa cum a făcut-o ani de zile, știind că nu-l mai crede nimeni. Nici măcar pesediștii lui nu mai au puterea să-l aplaude.

Dragnea a ajuns unde au dorit consilierii lui. Tot ce va spune e lipsit de coerență și credibilitate. E fals fiecare cuvânt al discursului acestui om politic, așa că poate strecura și adevăruri și jumătătți de adevăr că tot un drac e!

Guvernele pesediste au ratat și politica practicată de acestea, plină de aberații, a adus țara de la “sapa de lemn” la cea de cauciuc! Folosim această zicere care era funcțională și-n perioada comunistă și era promovată pe toate “gardurile” de către inginerii acelei epoci. Și cum Dragnea e inginer…

Problema nu ține (astăzi) de… unde am ajuns ca țară ci că nu mai avem încotro să îndreptăm căruța!

Ar fi interesant să vedem o statistică (că tot e la modă) în care INS-ul să ne spună câți oameni au murit în ultimii ani din lipsă de medicamente, câți s-au dus pe picioarele lor în spitale și au ieșit cu picioarele înainte din pricina infecțiilor nozocomiale dobândite în acele spitale! Ș.a.m.d..

Nu mai dăm exemple din alte domenii. Nu ne referim la învățământ și la tragedia care a sacrificat generație după generație care ajunsă la maturitate a înțeles că succesul ține de șmecherie și nu de profesionalism.

Nu mai scriem despre exodul românilor care a depășit fuga sirienilor din fața războiului.

|ncheiem doar spunând și noi ca președintele partidului aflat la guvernare: PSD a ratat, n-a reușit să pună-n practică propriul program de guvernare! Și, conform spuselor lui Dragnea de mai an, ar trebui să plece acasă!

Din păcate, în Românmia nu sunt alte forțe politice coerente capabile să trimită guvernul de la Palatul Victoria către locurile de muncă vechi ale actualilor guvernanți!

Marian ILEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here