EDITORIAL – Provocare pentru tinerii prozatori (şi) din Maramureş

270

Luna iulie a.c. va duce la Ipoteşti crema tinerilor prozatori (18 – 25 de ani) din România. Selecţia participanţilor va fi făcută conform datelor din concursul de selecţie. Atelierele organizate în cadrul Şcolii de vară „Gheorghe Crăciun” de la Ipoteşti vor fi coordonate de către scriitorii Florin Iaru, Marian Ilea, Cosmin Perţa. Aşteptăm ca scriitorii tineri din Maramureş să fie reprezentaţi consistent la Ipoteşti. Mai jos e comunicatul cu condiţiile pe care aceştia urmează să le îndeplinească!

În atentia tinerilor care vor să devină scriitori! Şcoala de vară „Gheorghe Crăciun”, ediţia I — concurs de selecţie (2019). Editura Paralela 45, în parteneriat cu Memorialul Ipoteşti, susţine noua generaţie de prozatori, oferindu-le ocazia de a participa, în perioada 11-17 iulie 2019, la prima ediţie a şcolii de vară „Gheorghe Crăciun”. În cadrul acesteia, scriitorii Florin Iaru, Marian Ilea şi Cosmin Perţa vor coordona o serie de ateliere intensive de scriere creatoare. Scopul atelierelor este de a le oferi participanţilor un set de instrumente teoretice şi de a le dezvolta abilităţile practice şi gândirea structurală a scrierii unui text de proză scurtă. Participanţii urmează a fi selectaţi în urma unui concurs de flash fiction (proză scurtă care nu trebuie să depăşească 2500 de semne cu spaţii).

La concurs poate participa oricine întruneşte următoarele condiţii:
– are cetăţenie română şi vârsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani;
– trimite un text la adresa scoaladevara@edituraparalela45.ro, până la data de 1 iunie 2019;
– textul supus jurizării este unul original, nepublicat în volum, antologii sau în mediul online.

Un juriu format din scriitori şi jurnalişti va selecta 15-20 de participanţi care urmează a fi anunţaţi prin e-mail până la data de 15 iunie 2019. Pentru cei selectaţi, cursurile şcolii de vară, transportul, cazarea şi masa pe perioada acesteia vor fi asigurate de către organizatori.

Textele care vor decide participanţii vor fi publicate în revista online parteneră www.litero-mania.com. În urma atelierelor, toţi participanţii vor contribui cu câte o proză inedită la o antologie ce urmează a fi lansată la târgul de carte Gaudeamus 2019.

Marian ILEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here