EDITORIAL – Primarul Vladimir Petruţ (PSD) face bine ce face… şi gura nu-i mai tace!

1199

Gura târgului vorbeşte multe. Am ales câteva din vorbele ei. Cică, Vladimir Petruţ va fi „exmatriculat din PSD“ din cauză de „propria-i şi personala-i gură“ care a spus şi mâna-i a scris (pe Facebook) că PSD-ul face miting pentru a-l susţine pe „infractorul care răspunde la numele de Dragnea“.

E drept că Vladimir Petruţ a fost dur cu şeful lui suprem de partid. E drept că mitingul n-a fost făcut pentru susţinerea lui Dragnea. „Nici vorbă de aşa ceva“ .
Mitingul, Vladimire, s-a făcut împotriva abuzurilor din justiţie. E drept că, dacă şedem strâmb şi judecăm drept, Liviu Dragnea e o „victimă“ a „abuzurilor Justiţiei“ deoarece a fost condamnat şi mai are un proces penal aflat în pronunţare şi alte câteva procese penale în stadiul de cercetare. Dacă extindem acest raţionament, ne apare luminos următorul gând: „Abuzurile din Justiţie se fac împotriva lui Dragnea şi urmăresc băgarea lui la puşcărie „.Şi dacă mergem mai departe cu gândul, facem o curbă de 180 de grade şi suntem la „mitingul împotriva abuzurilor din Justiţie“, adică egzact mitingul de la Bucureşti, mitingul lui Dragnea. Şi cum abuzurile îl lovesc pe Dragnea, mitingul a fost menit să-l apere de aceste abuzuri.

Concluzia: Vladimir Petruţ, primar în Cavnic, are dreptate, a spus scris cu adevăr! Unde a greşit primarul? Păi a uitat că orăşelul lui, Cavnic-ul lui, e în România unde dreptatea şi adevărul umblă cu capetele sparte! Atâta-i tot! Pentru această măruntă eroare de geografie?!?, Petruţ n-are cum fi dat afară din PSD. Personal, regret că nu s-a dus la miting. El şi căvnicarii lui ar fi rămas să facă o curăţenie exemplară în Piaţa Victoriei pentru ca PSD-ul lui „drag“ să nu se facă de ruşine. Petruţ nu s-a dus, PSD-ul de ruşine s-a făcut.

Normal n-ar fi trebuit să scriu despre pesedistul care e primar la Cavnic. Dar… săptămâna trecută am fost la primăria-i. Se muncea acolo „în draci“. Proiectele cu duiumul şi execuţia lucrărilor, recepţia acestora, Vladimir Petruţ (ca beneficiar) o realiza la sânge.
Aţi auzit pe la vreo primărie că firmele care lucrează acolo dau garanţie de bună execuţie valabilă 20 de ani? Nu cred. Ei bine, la Cavnic aşa se întâmplă.
După ce văzut-am toate astea de mai sus, l-am ascultat pe Vladimir Petruţ vorbind despre investiţii în parteneriat public privat. Incredibil! De-a dreptul excepţional. Un pesedist atipic (Petruţ) construia în zicerile lui o economie de piaţă pentru căvnicari, capitalistă, bre!

Pe strada principală am parcurs împreună vreo 50 de metri. L-a oprit o doamnă: „Domnule primar, la mine pe stradă, cu canalizarea… cu… cu…“. Şi când doamna a primit explicaţii din partea primarului a răspuns cu recunoştinţă: „Mulţumesc, domnule primar, şi vă vom vota mulţi ani şi de aici înainte“. L-am lăsat pe Petruţ cu treaba lui. Mi-am văzut de drum.
Deunăzi, când am aflat că PSD-ul judeţean e nemulţumit de primarul din Cavnic, mi-am spus că e firesc deoarece e un primar foarte bun şi-n folosul căvnicarilor. Aşa că… De dat afară de către PSD pentru că are opinii separate faţă de conducerea PSD ar fi o aberaţie. Dar la câte aberaţii sunt zilnic în politică… mai ştii?!?

Sfatul meu pentru acest primar e să-şi vadă de treabă. Face bine ce face aşa că restul e can-can!P.S. Despre Vladimir Petruţ se spune că“bate din gură“ şi că“gura bate curul“ (e o zicere populară)! Poate să fie aşa pe la PSD dar primarul conduce oraşul pe principiul „Ce-i în guşă-i şi-n…“ (altă zicere populară). Despre Vladimir Petruţ se spune că are zeci de plângeri penale, uitându-se să se specifice că are tot zeci de NUP-uri de la procurorii care l-au cercetat. Petruţ ştie că Justiţia îşi face treaba. Despre Vladimir Petruţ se spune că-şi face casă. Aşa e! Dar o face-n centrul Cavnicului, la vedere, nu pe ascuns! Are toate dovezile de existenţă a banilor pe care-i foloseşte. Culmea e că ar mai putea să-şi facă o casă cu banii albi pe care familia lui îi are. De aceea am scris, la final de text, că restul e can-can! Şi-n P.S. întăresc ce am scris în textul editorialului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here