EDITORIAL – Noutăți investiționale în Ieud

219

Lucrările de vară în comunele de pe Valea Izei aduc investiții și evenimente care țin de cultură și spiritualitate. Primarul Ieudului, Nicolae Traian David, ne-a spus că, zilele acestea, o realizare importantă s-a înfăptuit în Ieud.

„S-a refăcut acoperișul Bisericii din Deal, o biserică din patrimoniul UNESCO, de care noi, ieudenii, suntem foarte atașați. Biserica din Deal e reprezentativă pentru întregul Maramureș Istoric și refacerea acoperișului a fost o dorință a comunității noastre. Au muncit la acest obiectiv meșterul popular Hotico împreună cu echipa lui, alcătuită din ieudeni. Noi am beneficiat de susținerea financiară a Consiliului Județean, a domnului președinte Gabriel Valer Zetea și a domnului vicepreședinte Dăncuș, care e fiu al satului Ieud, cărora le mulțumim”, ne-a spus primarul David.

Biserica din Deal e cea mai veche construcție din lemn din România și e un simbol al istoriei și credinței acestor locuri. De asemenea, vara aceasta capricioasă a adus, în Ieud, finalizarea lucrărilor de modernizare a drumului de pe Valea Cetățelei.

Și cum augustul e luna în care la Ieud au loc întâlnirile cu fiii satului, primarul Nicolae Traian David transmite celor care, plecați fiind din comună, vin acasă să-și petreacă împreună cu ieudenii rămași în comună luna de concediu de odihnă un mesaj.

„Luna august este pentru ieudeni reîntâlnirea cu satul natal. Doresc să profităm de faptul că toți cei plecați în străinătate pentru un trai mai bun sunteți reîntorși acasă și să ne întâlnim la Căminul Cultural în data de 11 august, la ora 14.00, să discutăm împreună despre ceea ce s-a realizat și ceea ce ne propunem să realizăm. Să vă ascultăm și să vedem cum putem deveni o administrație mai eficientă în rezolvarea problemelor pe care le întâmpinați pentru că toți ne dorim prosperitatea, dezvoltarea locală și condiții cât mai bune pentru toți ieudenii care să nu mai fie nevoiți să-și părăsească locurile natale din motive economice”, transmite primarul David către ieudenii din diaspora și către cei din comună.

Marian ILEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here