EDITORIAL – Mitru Leșe, un primar al numeroaselor proiecte din Târgu Lăpuș

313

Ore întregi e capabil primarul orașului Târgu Lăpuș să-ți vorbească despre proiectele pe care le-a finalizat. Alte ore de dialog cuprind amănunte și concretizări legate de administrarea gunoiului menajer, de un modul unic în România pe care primarul l-a propus, a avut încredere în el, a intuit viitorul și l-a implementat parcă împotriva tuturor.

Astăzi, la Târgu Lăpuș, modulul acesta de colectare și refolosire a gunoiului menajer e un succes național. Mitru Leșe e dat ca exemplu de bune practici la conferințe naționale ori internaționale de profil.

Primarul orașului Țării Lăpușului e un entuziast bine temperat. Știe că succesele în administrație nu apar peste noapte. Trebuie să te lupți pentru ele și e nevoie să fii constant în promovarea lor.

Astăzi, centrul orașului lăpușan e în plin șantier. Se muncește la consolidarea podului peste râul Lăpuș. Construit în urmă cu mai bine de patruzeci de ani, podul acesta s-a aflat în patrimoniul unor instituții de profil. Pe partea stângă a podului (în timp) s-au pus pavele! Specialiști ai construcției de poduri au obiectat că se „încarcă” podul, așa că primarul a oprit acest fel de lucrări.

Între timp s-a mai construit un pod, numit de localnici „Podul Leșe”, așa că s-a putut porni consolidarea podului din zona centrală.

Astăzi, administratorul podului e instituția Drumurilor Naționale. S-au făcut studii de rezistență și de-abia apoi s-au pornit lucrările. Finanțarea de aici e asigurată prin CNADR. S-a obținut (printr-un proiect) lățirea trotuarelor cu un metru la podul de peste râul Lăpuș. De asemenea și canalizare separată pentru utilități. De asemenea, s-a agreat și construcția unei punți pentru pietoni și biciclete cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

În luna mai a.c., podul peste râul Lăpuș se va finaliza, dispărând disconfortul pe care l-au avut cetățenii timp de câteva luni.

E doar o saga legată de pod, pe care primarul Mitru Leșe ți-o spune în viteză.

De asemenea, în satele aparținătoare de oraș se vor pune-n practică investiții necesare și utile: un teren de sport în Rogoz care va fi agreat de Federația Română de Fotbal în așa fel încât aceasta va organiza evenimente specifice în zonă. Vine la rând construirea unui bazin de înot în oraș. Se vor reabilita două cămine culturale.

Mitru Leșe punctează alte câteva proiecte în derulare. Are finanțări, are liniște în raport cu ceea ce face pentru oraș.

Un dialog cu primarul acesta îți arată că se poate construi coerent pentru o comunitate dacă insiști, dacă bați la uși și dacă ai puterea să te reinventezi în fiecare zi.

Asta face primarul Mitru Leșe la Târgu Lăpuș!

Marian ILEA  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here