EDITORIAL – Ministrul Transporturilor, un oarecare Şova, şi “insectarul” artei comunicării

313

Pe lângă miniştrii deveniţi celebri datorită unei proaste comunicări în care divorţul de limba română este suveran, a apărut şi-un ministru care “comunică” aiuritor. E la Transporturi şi-l cheamă Şova. Omul e o sinteză a personajelor lui Caragiale. Ar fi fost un soi de “Trahanache Caţavencu” nemuritor într-o piesă de teatru pe care Caragiale n-a scris-o pentru că nu l-a cunoscut pe Şova de la Transporturi.

S-o luăm pieptiş, caravasăzică. Şova se află în guvernul Vasilica Viorica Dăncilă, cea care-i vede pe europarlamentarii români de la Bruxelles (evident, cei care o critică) ca pe nişte “autişti” După o astfel de găselniţe jignitoare şi discriminatoare faţă de bolnavii de autism, Dăncilă a constatat că a luat-o gura mult înaintea gândului (“gura şi limba”), aşa că şi-a cerut scuze.

Un alt coleg al lui Şova de la Transporturi e domnul “Pamblică”, rector al Universităţii din Suceava, care are emoţii de câte ori trebuie să vorbească. Sigur că vorbeşte conform fişei postului dar nu comunică.
Şi acum să venim la “oile noastre”, la ministrul Şova de la Transporturi. Omul nu comunică dar e fantastic. E unic. Alt ministru care să-i semene nu va mai exista. Nu e posibil să existe! Să-l cităm, că merită: “Sper să am un mandat de ministru cât mai scurt”! Aşa a zis domnul Şova. La întrebarea “Câţi kilometri de autostradă se vor face în anul 2018?”, ministrul a răspuns incredibil, folosind principiul “Na-ţi-o că ţi-am dat-o”. Să-i degustăm răspunsul: “Kilometri de autostradă în anul 2018 se vor face… câţi vor fi gata”. La întrebarea “Câte şantiere vor intra în lucru?”, răspunsul a fost “Câte vor intra în lucru şi vor avea de lucru”.

Şova e formidabil, e până şi un buldozer în materie de distrugere a mesajelor politicie social-democrate. Răspunsurile lui sunt de-a dreptul năucitoare. Nu au nici măcar un sâmbure ideologic în ele. Nu au nimic în conţinut. De fapt, nici măcar nu există. La orice întrebări ar răspunde ministrul Şova ar fi obligatoriu să tacă! Da fapt, asta face, căci răspunde de parcă n-ar transmite nimic!

Şi, uite-aşa, într-un “insectar” al miniştrilor din ultimii 28 de ani, în România, Şova obţine locul I, fără şanse de a fi egalat sau întrecut vreodată. Ministrul acesta e catastrofal şi irepetabil.

Marian ILEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here