EDITORIAL – Lovitură de ghioagă în justiție la PRM Borșa

810

Partid construit de Corneliu Vadim Tudor (partid de lider carvasăzică), după decesul acestuia (nu a PRM-ului, ci a liderului) au apărut lupte intestine pentru putere. Chiar dacă partidul (ce juca pe scena politică, acum vreo zece ani, la vârf) a devenit din ce în ce mai mărunt, luptele au căpătat tot mai mare amploare. De ceva vreme liderii de la București se află în justiție, cu partid cu tot.

Acțiunile în instanță sunt promovate de borșeanul Marius Gh. Apostol, președinte de filială PRM în Maramureș și membru BP, plus vicepreședinte PRM. Marius Gh. Apostol e din generația tânără a familiei Apostol, tatăl acestuia fiind constructorul politic al PRM în județ.    

Partidul acesta mic în alegeri a obținut mandate de consilieri la Borșa. Unul dintre aceștia fiind Marius Gh. Apostol. Celor de la centru (cu jocurile aferente politic de la Borșa) le-a cășunat pe mandatul consilierului peremist. Așa că i-au retras sprijinul politic și prefectul a emis un ordin de anulare a mandatului lui Marius Gh. Apostol ca și consilier local la Borșa.

La București,  Iovici și Zavra  păreau învingători. Cu mandatul de consilier pierdut de Marius Gh. Apostol s-a făcut o altă majoritate în Consiliul Local Borșa și s-au luat decizii de consiliu (nu le comentez) care nu s-ar fi putut lua dacă Marius Gh. Apostol era consilier local.

Lămurirea situației s-a făcut în justiție. Sentința s-a dat ieri! Lovitura fiind că instanța, studiind actele din proces, a dispus anularea ordinului prefectului (care ordin privea o altă anulare și anume cea a mandatului de consilier local al lui Marius Gh. Apostol).

E o victorie, de fapt, a celor care l-au ales pe mezinul peremist al familiei la alegeri! Situația devine complicată. Rămâne de văzut dacă se vor anula și deciziile votate de înlocuitorul lui Apostol în Consiliul Local.

E de menționat că pe rolul instanțelor mai sunt procese prin care consilierul borșean contestă gruparea celor de la București care conduc PRM-ul. Să mai spunem că se pare că fiica lui Corneliu Vadim Tudor a părăsit deunăzi gruparea contestată de Marius Gh. Apostol.

Și cum situația e complicată, rămâne de văzut dacă lovitura de ghioagă aplicată de justiție grupării ce conduce pe plan național PRM-ul va fi decisivă sau se vor deschide alte și alte procese în instanțe judecătorești!

Marian ILEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here