EDITORIAL – „Lacrimile de crocodil” marca Liviu Dragnea

420

„Îmi cer iertare miilor de cetăţeni care se află în puşcăriile din România pentru că au comis abuzuri în serviciu. Probabil că nu mă vor ierta”, a spus Liviu Dragnea (preşedinte al PSD) într-un puseu lacrimogen şi melodramatic după ce a fost condamnat în primă instanţă la trei ani şi jumătate de puşcărie pentru… instigare la abuz în serviciu.

„În penitenciare se află 77 de condamnaţi pentru abuz în serviciu, statistica fiind valabilă la data de 1 ianuarie 2018”, a dat un comunicat liderul de sindicat al lucrătorilor din penitenciare.
Comparând spusele celor doi constatăm că Liviu Dragnea a dat pe piaţă o minciună lacrimogenă. Ca reacţie la ce a spus preşedintele PSD şi preşedintele Camerei Deputaţilor, unul dintre judecătorii care l-au condamnat pe Liviu Dragnea a fost ameninţat de către nişte indivizi, casa i-a fost distrusă şi omul a fost nevoit să facă plângere la poliţie.

Liviu Dragnea se joacă, în spaţiul public, cu cuvintele. Sunt mulţi fraieri care-l cred şi trec la violenţe împotriva „duşmanilor lui Dragnea”. Acest individ ar trebui să se ogoaie cu acuzele deoarece se poate trezi cu un alt dosar penal pentru instigare la violenţă… Dacă ar fi spus Viorica Dăncilă ceea ce a recitat Liviu Dragnea n-ar fi fost probleme. Doamna premier s-a specializat în a face export de umor involuntar. Altfel cum să catalogăm zisele acestea: „Justiţia dă sentinţe arbitrare…”. Sigur că această invenţie politică a lui Dragnea se referea la sentinţa pe care o primise inventatorul ei!

De obicei, sentinţele date de judecători nu se comentează nici măcar de către oamenii de rând. La noi tocmai Guvernul se apucă de comentat! Rezultatul e simplu: diabolizarea Justiţiei!Câţiva iresponsabili de partid distrug ceea ce s-a construit în zeci de ani, lovind în Justiţie! Reacţia oamenilor simpli e stupefiantă: se trece la ameninţarea şi bruscarea judecătorilor!

Păi, camarila subţire şi umoristică a actualului PSD poate trece oricând la înfiinţarea tribunalelor poporului! Comuniştii au făcut-o în anii ‘50, cu rezultate catastrofale.
Liviu Dragnea e încolţit dar metodele pe care le aplică sunt impardonabile. Aruncă ţara şi-n marasmul juridic după ce-a băgat-o în marasm economic. Spaima de puşcărie e rău sfetnic pentru acest pesedist. Aşa că inginerul Dragnea trebuie să facă un singur lucru: să plece unde a înţărcat mutu’ iapa şi să-i lase pe români să repare răul pe care pesedistul ăsta l-a făcut ţării!

P.S. E obligatoriu (cred) să analizăm şi faptele pentru care Liviu Dragnea suferă condamnări care-l revoltă şi-l fac să lăcrimeze. Pentru prima-i condamnare, în dosarul „Referendumul”, Liviu Dragnea a dus oamenii la vot. I-a instigat, carevasăzică, să voteze. A luat doi ani de puşcărie. Numai că… toţi liderii de partid (din care partid făceau parte) la vremea respectivă scoteau oameni la vot. Îi cărau cu autobuzele ori cu automobilele şi-i duceau la secţiile de votare. Acest fel de a acţiona era o cutumă a vremii! Mii şi mii de activişti ai partidelor habar n-aveau că tot ce fac în timpul unor alegeri ţine şi de penal. Au aflat după ce Liviu Dragnea a fost condamnat.

Dragnea are tot dreptul ca în foru-i interior să fie revoltat, supărat şi chiar necăjit că doar el a plătit pentru ceea ce şi alţii au făcut. Ca faptă penală, ţinând cont de conjunctură, ceea ce a făcut Dragnea ţine de „derizoriul penalului”. Liviu Dragnea „prins la prune” e micimanul politic al vremurilor acelora. A doua condamnare (în primă instanţă) se referă la faptul că a avut la partid ca lucrătoare două doamne de la Protecţia Copilului, din Teleorman. Doamnele munceau la PSD şi erau plătite de Direcţia împricinată. Şi aici e de spus că mulţi preşedinţi de CJ-uri se foloseau de doamne ori domni angajaţi prin diverse direcţii (servicii deconcentrate) unde-şi puneau directorii. Să mai scriem că-n perioade electorale respectivii directori erau convocaţi în şedinţe la partidul aflat la putere şi contribuiau la campania electorală cu doamne, domni, maşini etc. pentru a sprijini partidul care le-a dat servicii! Şi aceşti domni au aflat că se situau în zona penală tot din procesul lui Dragnea. Aşa erau vremurile şi conjuncturile! Din nou, Liviu Dragnea primeşte condamnări în zona „derizoriului penal”.

Preşedintele PSD se dovedeşte un miciman, lipsit de anvergură, vai de el… Liviu Dragnea e condamnat (infractor, cum zice Iohannis) şi-n locul a sute de politruci care au făcut ca el şi au scăpat. Politrucii din toate partidele politice din România. Şi, totuşi, nu cred că Liviu Dragnea e miciman! E de aşteptat ca alte procese penale în care e cercetat să ne arate adevărata „anvergură penală” a acestui lider.

Timpul penal are răbdare cu Liviu Dragnea. Ţara, însă, şi-a pierdut răbdarea!
P.P.S. În contextul în care lideri PSD (vezi celebrul Iordache – „altă întrebare”) afirmă că nu se citesc codurile penale şi de procedură şi că toată lumea vorbeşte (scrie) fără să aibă habar despre ce e vorba, Gheorghe Zoicaş – preşedinte al Partidului Maramureşenilor – a venit cu propunerea ca unul dintre posturile TV ale televiziunii publice (TVR) să transmită lucrările comisiilor parlamentare şi ale şedinţelor de Guvern – în direct- pentru ca naţiunea să fie informată direct de la sursă! Poate aude careva din Guvern şi pune-n practică propunerea, TVR fiind finanţată de la buget şi fiind televiziune publică de interes naţional!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here