EDITORIAL – La Vişeu de Sus se intră în primăvară cu motoarele turate

432

Am stat de vorbă cu primarul din Vişeu de Sus, Vasile Coman Vărzaru, despre primăvara care bate la uşă în oraş şi despre felul în care se continuă sau se încep proiecte de investiţii şi despre turism.

Oraşul fiind prins într-o febrilă dezvoltare turistică e firesc ca-n jurul motorului de dezvoltare care s-a dovedit a fi Mocăniţa să prindă contur o infrastructură cât mai performantă. În Vişeu de Sus, zice Vărzaru, „imaginea pe care o vede turistul din start e obligatoriu să-i trezească o curiozitate legată de Valea Vaserului“. „Până acolo, însă, infrastructura, drumurile, apa şi canalizarea, pensiunile şi hotelurile reprezintă oraşul performant care, dincolo de frumuseţea locurilor şi de pitorescul Mocăniţei, asigură confortul. De fapt, asta se întâmplă cu turismul, ne-am apucat de această treabă şi oraşul se dezvoltă oferind locuri de muncă celor care au curaj şi-au deschis pensiuni ce sunt căutate de fluxul de turişti. Vişeu de Sus intră în categoria oraşelor inteligente ce exploatează oportunităţile de factură economică. Astfel, turismul a devenit fundamentul creşterii şi dezvoltării oraşului nostru“, ne-a mai spus primarul Vişeului de Sus.

În acest context, în primăvara anului 2019, lucrările de la Spitalul orăşenesc continuă. Zilele astea, specialiştii au ieşit pe teren pentru proiectul legat de ambulatoriul ce se va construi din fonduri europene. În Cartierul German mai sunt de asfaltat 4,5 kilometri aşa că se porneşte în forţă pentru a definitiva acest proiect ce trasformă cartierul, dându-i „parfumul de altădată“ dar pe un fundament modern al infrastructurii. Cartierul German devine astfel şi un obiectiv turistic deoarece foarte mulţi turişti nemţi vin să-şi petreacă în Vişeu de Sus câteva zile, într-un sejur mai amplu de sorginte turistică.

Dacă e să sintetizăm startul de primăvară legat de asfaltările de străzi, Vasile Coman Vărzaru explică felul în care se va începe şi-n acest an munca la următoarele străzi: 1 Mai, Măceşelor, Tineretului şi Iza, Cartierul Fabrica de Pâine Veche şi două cartiere de blocuri din oraş (T-urile şi Unic). Doar la cele două cartiere investiţia e de 10 milioane de lei. Cât priveşte Valea Vinului (unde există în oraş un pol de interes pentru a se da în folosinţă o stradă modernă, asfaltată, care să lege oraşul de un microcartier de case şi o zonă de factură tot turistică) primarul din Vişeu de Sus spune: „Aici avem de rezolvat problema legată de apă şi canal, unde e un proiect al Vital-ului, şi continuăm asfaltarea pentru ca legătura dintre Valea Vinului şi Vişeu de Sus (oraş) să fie coerentă şi rapidă“.

În trei săptămâni vom fi în luna martie şi-n Vişeu de Sus administraţia ştie ce are de făcut!

Marian ILEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here