EDITORIAL – La umbra unei “dezbateri” care nu va avea loc

263

În spațiul public al ultimelor zile se disecă tema “dezbaterii”. Că fără o “dezbatere” nu poate exista campanie electorală. Că “dezbaterea” e o obligație a celor doi candidați la Președinția României, Klaus Wener Iohannis și Vasilica Viorica Dăncilă! Că națiunea are dreptul la o astfel de „dezbatere”! Că a fugi de „dezbatere” e egal cu a fugi de răspundere.

Avalanșa de comentarii și analize s-a pornit în momentul în care doamna Dăncilă l-a provocat pe Iohannis la… dezbatere!

Răspunsul candidatului cu cele mai mari șanse la victoria în alegeri a fost fără echivoc. „Nu voi legitima o candidatură a unei doamne care a făcut rău României!”, a spus Klaus Werner Iohannis.

Atât doamna Dăncilă cât și Iohannis au argumente solide pentru dezbatere și împotriva acesteia.

Nu cred că „dezbaterea” e tema centrală a campaniei electorale (turul II). Cred că vitală e pentru doamna Dăncilă această formă de promovare electorală!

Nu contest necesitatea „dezbaterii” pentru națiune.

Câștigă sau nu Iohannis dintr-o astfel de formă de promovare electorală? Cu siguranță că nu câștigă nimic! Și atunci de ce să se lege la cap dacă nu-l doare?!

Iohannis nu face decât să-și asculte sfetnicii de campanie. Și-apoi o dezbatere dintre un bărbat și o femeie, în România, e în favoarea celei din urmă!

Asistăm, deci, la o luptă disperată a doamnei Dăncilă care provoacă la dezbatere pe cel care are voturi cu ghiotura și nu dorește să piardă nici măcar unul dintre ele. Dezbaterea nu va avea loc și din această pricină.

Iohannis e mut și surd la criticile pe care le primește dinspre cei care o vor pe Dăncilă în dialog cu Iohannis. Mulți analiști politici vor mai scrie despre acest subiect. Iohannis își vede de parcursul lui electoral. Nu se lasă tulburat de apropouri legate de lipsa-i de curaj, de faptul că jignește națiunea neoferindu-i o dezbatere cu doamna Dăncilă ș.a.m.d.

Contează doar rezultatul votului! Restul sunt alegații și e bine că acestea există.

Ne aflăm și ne vom afla până vineri la umbra unei „dezbateri electorale” care nu va avea loc!

Corin CHERECHEȘ  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here