EDITORIAL – Iohannis versus Guvern sau țara în care gâlceava s-a instaurat

173

Lupta politică e a ideilor, e piatra de temelie a pluripartidismului și a democrației. Oamenii politici se bat coerent în folosul comunităților, folosind argument care le definesc ideologiile și doctrinele politice. La noi, gâlceava s-a făcut stăpână pe politica națională.

Iohannis trage de urechi Guvernul Dăncilă! Nu se poate abține și stabilește vinovați! Doamna Viorica e țap ispășitor, e nepregătită, e toxică pentru țară (zice președintele României!). Doamna Viorica și guvernu-i trebuie să plece, să lase locul profesioniștilor care-s (evident!) oamenii politici ai lui Iohannis, ai PNL-ului ș.a.m.d..

Din perspectiva luptei politice (între partide!) Iohannis are dreptate! Nu e, însă, în măsură (ca președinte al tuturor românilor) să aducă gâlceava printre români. Și PSD-ul e alcătuit din români care au un președinte: Klaus Werner Iohannis! Demonizarea membrilor PSD e ridicolă. Lupta pe care Orban și PNL-ul o poartă pentru a schimba guvernarea, a scoate de la putere PSD-ul e justificată. Până și acel „să dăm cu parul ideologic în toți liderii PSD din teritoriu“, spus de Orban ca președinte al PNL, e justificat. Iohannis, în această ciorbă politică, ar trebui să fie arbitru și nu jucător pătimaș.

Că PSD plătește oalele sparte ale actualei guvernări e firesc. Că Iohannis ar sparge toate oalele rămase neatinse ale PSD e nefiresc. Drumul către o normalitate politică imperios necesară nu se realizează pe formula practicată de președintele României. Introducând gâlceava în peisaj, se alimentează frustrările adversarilor și nu se creează premisele normalității în politică. Cu toate astea, Iohannis și PNL-ul sunt în față, alegerile arătându-se favorabile acestor competitori.

Viorica Dăncilă și PSD-ul plătesc și vor plăti haosul creat în România de Liviu Dragnea și camarila-i politică. Din păcate, pentru Dăncilă cei pe care i-a slujit până mai ieri n-au aproape nimic de-a face cu PSD-ul real, cu PSD-ul alcătuit din oameni simpli, aflați și ei sub vremurile astea sinistre!

Marian ILEA

1 COMENTARIU

  1. Aveti perfecta dreptate.Si din pacate pierdem noi,poporul care devenim efectiv niste marionete nedocumentate decat din galceava asta nenoricita tragem tot felul de concluzii idioate..Si ma tem,ca au de pierdut si unul si altul.De ce zic?Pentru ca se creaza a anume scarba fata de politc ,a cetateanului simplu ,care ar vrea sa auda idei si nu galceava si pentru ca sperantele tinerilor sau dus pe apa sambetei si ca PNL-ul cu actualul Presedinte nu vor fi in stare nici ei sa rezolve problema Romaniei. Ma rog,asta cred eu.Dar cine-l sfatuieste pe Domnul Presedinte e probabil din garda veche a PNL-istilor care au idei preconcepute si mereu pusi pe galceava.Pacat.Nu avem noroc la niste oameni seriosi si gata sa lupte cu mafia politicului din toate partidele,fara exceptie.Voi Presa Libera trebuie sa atrage-ti atentia lor,adica politiculuisa treaca la treba si nu la galceava asta nenoricita care nu aduce nimic bunnici lor dar tarii nici atat. Va multumesc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here