EDITORIAL – În Târgu-Lăpușul lui Mitru Leșe e avalanșă de lucrări în august și septembrie

250

Fostul colonel de armată (de fapt, colonel în rezervă) Mitru Leșe a adunat ani buni de administrație ca primar în Târgu Lăpuș. E un om care-și planifică militărește treburile. E iarnă sau vară, nu există pauză în segmentul investițional al orașului și al satelor aparținătoare. Deunăzi, am stat de vorbă, de fapt am luat la pas Târgu-Lăpușul, ascultându-l pe primar povestind (nu povești) fapte concrete.

„Sunt ca și gata 90% din lucrări, mai avem 10% și 135 de apartamente din oraș sunt reabilitate prin POR, cu izolație termică, energie verde, tot ce trebuie pentru ca trei blocuri din oraș să renască în spiritul și comoditățile occidentale”, zice primarul, arătându-ne cele trei blocuri.

Lor li se adaugă două școli și o grădiniță, aflate în proces de reabilitare printr-un porogram în cadrul PND-L. În satele Borcut și Fântânele se înființează instalația de apă curentă. Orașul s-a lansat și-n reabilitările de drumuri în regie proprie. S-au finalizat astfel de lucrări în Rohia și Stoiceni și se continuă în Dobric, apoi în Rogoz. Ajung cu Mitru Leșe într-un cartier cu străzi clasice. Îmi arată trei astfel de străzi și zice: „Săptămâna viitoare se vor asfalta aceste străzi, domnule, sunt ultimele trei străzi din oraș care au rămas fără asfalt, le terminăm și pe astea, cu canalizare și apă”.

Chiar dacă augustul e, uzual, pentru primarul din Târgu-Lăpuș o lună a concediului pregătit cu un an în urmă, este „de muncă” până-n septembrie, fără probleme.
În 20 august, aplicând metoda-i clasică deja, Mitru Leșe pleacă în Turcia. Va sta la hotelul în care a stat și anul trecut. E de cinci stele, l-a reținut cu jumătate de preț de anul trecut. A reținut hoteluri pe traseu.

Totul e programat din timp, așa cum sunt programate și investițiile din orașul pe care-l conduce ca primar. Vine din concediu în 1 sau 2 septembrie. „E bine așa”, spune Mitru Leșe, „n-ai agitație, mergi liniștit și la sigur. În încheiere spun că am planificat pentru viitor 30 de kilometri de asfaltări de ulițe. Toate ulițele din satele aparținătoare vor avea asfalt ”.

Marian ILEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here