EDITORIAL – În comunele din Maramureș s-au deschis numeroase șantiere

276

A început vara investițiilor în comunele județului. E ultima vară pentru primari înaintea alegerilor locale din anul 2020. Am fost în două dintre comunele în care gospodarii comunităților își fac treaba. Sunt alte numeroase comunități locale aflate în vârtejul proiectelor puse-n practică și aflate la vedere.

La Petrova (în Maramureșul Istoric), primarul Petrovai era în șantier. Se asfaltează (de fapt s-au asfaltat) trei kilometri de drum și se continuă asfaltarea încă cinci kilometri. Grădinița din comună se tencuiește, e doar o fază din proiectul legat de instituțiile de învățământ de aici. „Lunile de vară sunt pline, avem de lucru și vom lucra“, ne spune primarul.

„Între timp, ne confruntăm cu cazul spinos legat de dispensarul veterinar de aici, caz pe care l-ați prezentat în paginile «Glasului Maramureșului» și pe AxaNews.ro, între timp îl așteptăm pe domnul Vasile Moldovan, prefectul județului, să vină la noi să-i prezentăm situația. Sperăm ca să avem o decizie favorabilă pentru comunitate, dispensarul a fost al comunității noastre, a trecut la ADS și ne dorim să revină înapoi“, mai spune primarul.

Din Petrova, în aceeași zi toridă de marți, 11 iunie a.c., am ajuns în Codru-Chioar, la Fărcașa. Primarul Stegeran era pe șantier. „se folosesc din bugetul local 1.300.000 de lei pentru betonarea a trei kilometri de drum, betonăm acum o stradă care are 800 de metri lungime. De asemenea, alte străzi se asfaltează și, tot în cadrul sumei pe care am alocat-o din bugetul comunei, vom introduce gazul pe patru străzi în Fărcașa“, ne explică primarul Stegeran. O lucrare de mare importanță se pornește în comună, având finanțare din fonduri europene (1,5 milioane euro), prin care va fi extinsă rețeaua de canalizare și o stație de epurare.

În comună se așteaptă startul la construcția bazinului de înot. „Peste două luni vom porni această investiție, bazinul de înot se va construi lângă școală, în spatele sălii de sport, e o investiție de șase milioane de lei. Folosim în aceste investiții ale lunilor de vară și început de toamnă cincisprezece milioane de lei“, încheie primarul din Fărcașa. Vom continua astfel de radiografii investiționale prin Maramureș, dând exemple de comune aflate în părți diferite ale județului pentru ca, prin comparație, să ne putem face o idee despre cum se derulează investiții într-un an preelectoral.

Marian ILEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here