EDITORIAL – Guvern cu puteri depline și nu spectacol de operetă de factură guvernamentală

331

Nu există nicăieri (sau măcar în cele 114 state în care OMS a declarat pandemia de coronavirus) o țară în care, într-o criză generată de un virus necunoscut și periculos pentru sănătatea cetățenilor, să se desfășoare o adevărată și ieftină operetă pentru a obține un guvern stabil.

Jocurile politicianiste ale PNL, PSD și partidulețele care-i acompaniază sunt plătite din greu de către cetățenii români care nu s-au dus pe alte coclauri. Jocurile astea le plătește România!

N-am cum să-l mai ascult pe președintele acestei țări care spune (pentru a câta oară): „Când o să am guvern cu atribuții complete o să pot hotărî ce trebuie”.

De când avem epidemia (pandemia) de coronavirus trăim în paralel o joacă de-a guvernarea. S-au făcut manevre impardonabile pentru alegeri anticipate! Ca-n povestea noastră populară cu tichia de mărgăritar. După lungile așteptări și strategii politicianiste a venit Curtea Constituțională și a trimis la plimbare toți jucătorii (actorii) politici, spunând: Fără anticipate!

Ce a făcut Cîțu ori Orban ori Ciolacu e lipsit de spectaculozitate! Jocurile lor au lăsat țara asta să se descurce cu coronavirusul și asta e inadmisibil. Vor plăti politic delăsarea, jocul politic, nepăsarea!

Ce trebuiau să facă? E simplu! Dacă s-ar fi uitat la țările din jur care au declarat starea de urgență sau necesitate ar fi putut măcar să imite, să facă la fel! Nici un român n-ar fi obiectat, indiferent de culoarea lui politică. Din păcate s-au rezumat la a da comunicate liniștitoare așezați pe scaune, având în spatele lor un sistem sanitar catastrofal populat cu cadre medicale ce muncesc pe rupte, fără să vadă „luminița de la capătul tunelului”!

Vor mai trece câteva zile până la București va fi guvern. Adică până când vom ajunge de unde am pornit!

PNL n-a reușit să-și facă jocul politic. PSD poate exulta că toată responsabilitatea guvernării e pe umerii PNL și nimeni n-are ce să-i reproșeze în această conjunctură lui Ciolacu și compania.

Dincolo de aceste „nimicuri” politicianiste avem milioane de cetățeni îngroziți de coronavirus, mii și mii de fake-news-uri și un sistem sanitar aproape de colaps.

În țările vecine, în care epidemia e mai gravă cu mult decât la noi, se muncește la stoparea acesteia. Ce va fi peste două săptămâni în România nu doresc să-mi imaginez. Realitatea cred că va bate cu mult și-n rău imaginația!

Marian ILEA  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here