EDITORIAL – Gura păcătosului adevăr grăieşte!

557

Titlul editorialului e, de fapt, o zicere românească miezoasă şi adevărată în România de azi. „Restrângem democraţia!“, a spus reprezentanta lui Liviu Dragnea în Guvern, cea care a ajuns premier în ţara asta dar, de fapt, e ecoul vocii şefului.

Şef e Dragnea pentru pesediştii lui fideli. Chit că o mare parte din partidul de guvernământ nu e de acord cu Dragnea şi că în curând liderul PSD-ist va dispărea de la cârma partidului!

N-are relevanţă pentru teleormănean! E de albit sau de rezolvat câteva dosare penale ale fidelilor săi şi ale lui aşa că legile patriei se pot schimba după placul acestui „fanariot de sorginte postcomunistă“. Carevasăzică, restrângerea democraţiei (şi nu a birocraţiei care s-a extins) a prins a se întâmpla.

Curtea Constituţională a României a început acest proces „complex“ printr-o decizie care taie din atribuţiile preşedintelui Klaus Iohannis şi-l obligă (cică) să o destituie pe Laura Codruţa Kovesi din fruntea DNA (instituţie care provoacă insomnii preşedintelui PSD)! Cum poate CCR să ordone destituirea, să-l someze pe preşedintele ţării? Uite că poate. Doar a început procesul de „restrângere a democraţiei“.

Şi uite-aşa am putea crede (unii naivi chiar cred!) că republica noastră a devenit, din semiprezidenţială, parlamentară!

Republica asta e, de fapt, Republica Socialistă România, condusă de câţiva nepricepuţi, cică în numele poporului! N-au nicio legătură cu poporul cei care mătrăşesc azi legile!

Să fim mai clari. Alesul poporului e preşedintele României! Are legitimitate maximă! Şi uite că preşedintele e lovit de majoritatea din Parlament, care se crede trimisă de popor în Parlament. E trimisă de partidele politice.

Sunt oameni care au obţinut câteva sute de voturi sau câteva mii şi au ajuns deputaţi ori senatori. Ce legitimitate au aceştia? E egală cu zero. Au salarii uriaşe şi sunt recunoscători partidelor politice.

Un caz cum e cel al senatorului Iustin Talpoş (fost PMP ajuns PSD) e definitoriu. A intrat în Senat de pe locul doi pe baza unui model de calcul lansat de liberali în urmă cu câţiva ani. Nici locului unu (Severica Covaciu) nu i-au ajuns voturile pentru un mandat de senator, aşa că lui Talpoş voturile de acces în Senat i-au lipsit. Nicio problemă! Omul a trecut la PSD şi e O.K. pentru pesedişti şi e trădător politic pentru PMP-işti.

Nu discut azi de moralitatea gestului acestui profesor ci de legitimitatea lui şi a celor ca el de a se declara precum în Caragiale:

„Eu sunt poporul!“. Şi legitimitatea asta e vacs!

Preşedintele României, fiind ales prin vot direct, e purtătorul de mesaj al milioanelor de voturi care l-au trimis la Cotroceni. Cred cei care se joacă azi de-a democraţia, „restrângând-o“, că vor scăpa de furia poporului? Probabil că da! Îi asigur că nu vor scăpa! Dacă nu azi, ori mâine, atunci poimâine aceştia vor plăti oalele sparte în ultimii ani în ţara asta! C-aşa-i peste tot şi e suficient să priveşti istoria recentă a României.

S-a mai pornit şi o isterie a felului în care s-au produs abuzuri de către Justiţie! I-auzi! S-or fi comis, dar e treaba unei Justiţii responsabile să-şi rezolve problemele! Nu câţiva cointeresaţi din ţara asta vor rezolva problemele României! Chiar dacă azi au impresia că sunt pe cai mari!

Marian ILEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here