EDITORIAL – Gata! România a preluat președinția rotativă a Uniunii Europene

265

Săptămâni la rând s-a scris despre neputința politrucilor aflați la putere de a prelua președinția în UE. Că nu suntem pregătiți, că nu respectăm regulile democratice și că UE ne va sancționa și că vom fi înlocuiți de la președinția cu pricina, că premierul Dăncilă și guvernul sunt incapabili să conducă (șase luni) ședințele UE și să rezolve „dosarele” ce constituie politica acestei structuri politice a unei Europe Unite.

Nu s-a întâmplat nimic din toate astea. Alianța PSD-ALDE e în fruntea bucatelor la Bruxelles. Ne place, nu ne place, asta-i situația! {i dacă tot e Dăncilă șefă pe la UE vedem și noi cine sunt oamenii politici/politrucii aleși de români. De la Tajani la Juncker și Tusk (cei ce au vorbit de pe scena Ateneului Român) și până la Dăncilă, Tăriceanu și Iordache distanța e ca de la cer la pământ. A fost suficient să ascultăm discursurile penibile și de conjunctură ale părții române, citite cu tremurat în glas, care au dezvăluit cu claritate „jocul dublu” al acestora ( o politică pentru UE, de o factură europeană, și alta în România, ceea ce a dus țara în totalitarism) și să le comparăm cu discursurile liderilor europeni ca să concluzionăm că n-avem șanse de redresare cu acești oameni.

A fost clară (în sfârșit) și absența lui Liviu Dragnea. N-avea ce căuta acolo, n-are niciun soi de apropiere cu politica europeană! Bine că s-a dus în concediu! Dacă se prezenta la această întâlnire importantă pentru România, ar fi aflat că bărbăția se află în librării, pe simezele expozițiilor de artă plastică ș.a.m.d..

Donald Tusk a vorbit în română. A fost un discurs excelent (spre deosebire de platitudinile din discursurile românilor). Tusk a creat, în câteva minute, o poveste despre România profundă. Tusk cunoaște această Românie prin intermediul marilor ei valori culturale și sportive. Emil Cioran, Nichita Stănescu, George Enescu, Andrei Pleșu au fost prezenți în discursul acestui lider european (polonez și fost lider al Sindicatului Solidaritatea).

De asemenea, Tusk a vorbit despre primul automobil pe care l-a condus, o Dacie 1300, a socrului său, și despre faptul că fiul său conduce o Dacia Duster.  

A încheiat cu Nadia Comăneci și Helmuth Duckadam, cel care a apărat patru lovituri de la 11 metri în finala Cupei Campionilor Europeni din 1986 (Barcelona).

|n numele acestor valori ale românismului, Donald Tusk a spus că va ajuta președinția rotativă românească să-și atingă țintele, dacă nu se va îndepărta de la valorile democratice.

Un astfel de discurs a electrizat România.

|ntre timp (revoltător), în fața Ateneului Român se afla Dan Grigore (pianist de valoare europeană uriașă), cel care dădea concerte la Ateneul Român pe vremea ceaușismului, într-un frig sinistru în sala de spectacol! Dan Grigore ar fi trebuit să fie în Ateneul Român ca invitat de onoare!

Important e că Dan Grigore protesta în frig și zăpadă împotriva guvernării derapajelor de la valorile europene și pentru Uniunea Europeană!

Marian ILEA

1 COMENTARIU

  1. Nicio vorbă despre discursul excepțional al lui Juncker. Păi și Dăncilă a avut un discurs mai bun decăt bețivanul cu pantofii cu culori diferite. Și al doilea om a statului de ce a fost în concediu în loc să fie la Ateneu? Vorbim de al doilea om din ierarhia statului. A fost în excursie în locul tăntălaului cu șase case furate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here