EDITORIAL – Franța în Europa și în lume (GALERIE FOTO)

429

Marți, 7 mai, de la ora 14.30, în Sala de conferințe din cadrul Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” Baia Mare, a avut loc o întâlnire în cadrul proiectului educațional interșcolar „L’Europe, c’est nous”.

„L’Europe, c’est nous” este un proiect care își propune asimilarea și îmbogățirea informațiilor privitoare la valorile Uniunii Europene și să ofere posibilitatea tuturor celor implicați de a lucra în echipă și de a colabora, în scopul realizării unor obiective culturale, artistice și de comunicare în limba franceză. Astfel, activitățile planificate vizează să-i învețe pe elevi să fie toleranți, să conviețuiască într-o lume civilizată, să-și mobilizeze toate cunoștințele de limbă străină achiziționate pe parcursul școlarizării pentru a fi capabili să comunice ușor cu semenii lor europeni, să înțeleagă cultura și arta altor popoare, să le accepte și să se facă acceptați.

Această întâlnire face parte dintr-o serie de activități în limba franceză pe care echipa proiectului formată din profesori de limba franceză de la Școala Gimnazială Cicârlău (director, prof. Marcela Sanda Rablău), Școala Gimnazială „Octavian Goga” Baia Mare (director, prof. Ramona Ana Dabija), Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” Baia Mare (director, prof. Adina Iuliana Cosma), Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Baia Mare (director, prof. dr. Amalia Ardelean), Școala Gimnazială „Alexandru Ivasiuc” (director, prof. dr. Ioan Pop) și Colegiul Economic „Nicolae Titulescu” Baia Mare (director, prof. Crina Georgeta Buda) le-a derulat în perioada aprilie – mai 2019.

În cadrul acestei întrevederi, s-a desfășurat activitatea „La France en Europe et dans le monde” (Franța în Europa și în lume) sub formă de vizionare de documentare tematice care au evidențiat rolul Franței în calitate de membru fondator al UE. Scopul vizat a fost familiarizarea elevilor cu elemente de cultură și civilizație franceză și inițierea acestora în cunoașterea Franței, a unor atracții turistice din Paris și curiozități generale.

Această activitate a fost organizată de echipa formată din prof. Daniela Valentina Fodor, prof. Mihaela Cuciureanu, prof. Camelia Muraru, prof. Georgeta Trnyancsev, prof. Emanuela Bud și prof. Eliza Pop, coordonată de inspector școlar pentru limbi moderne, prof. Sonia Nicoleta Hozan, în colaborare cu Secția de copii a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” Baia Mare, reprezentată de doamna Corina Șpan.

Marian ILEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here