EDITORIAL – eCreator continuă publicarea cărţilor de literatură

371

Sâmbătă, 23 februarie, ora 11.00, la Biblioteca Judeţeană “Petre Dulfu”, în sala de cenaclu “Ion Burnar”, va avea loc lansarea volumului de debut al poetei Nina Lavric din Geneva. Prezintă: Ioan Romeo Roşiianu, Carmena Felicia Băinţan şi Virgina Paraschiv. Cartea apare la editura eCreator în colecţia Debut.

eCreator continuă seria apariţiilor editoriale. În mod constant, volume ale grupării de scriitori (poeţi, prozatori, dramaturgi, critici literari şi istorici literari) se întâlnesc la evenimente de acest fel, în care un autor îşi prezintă publicului consumator de literatură textele adunate într-o carte. De această dată, front comun la lansare fac eCreator cu Liga Scriitorilor.

Şi cum e vorba de un debut, cu atât mai mult trebuie semnalată o astfel de apariţie editorială. Într-o stare de inflaţie pe o piaţă a literaturii, debuturile sunt „flori rare”.
Despre eCreator se scrie de la o vreme ca despre o certitudine în cultură, literatură şi nu e puţin lucru. Mai acum doi ani s-a pornit această mişcare literarăsub auspicii bune dar (uneori) întâmpinată cu „răutăţile specifice” ale unei lumi contemporane care preferă îndoiala ca mijloc de gândire şi defetismul în locul entuziasmului.

Şi cum aceste „unelte” de întâmpinare au trecut, timpul a validat eCreator-ul care-şi vede de drum cu sobrietate. Ca demers constant în literatură, eCreator s-a format cu ambiţia şi încăpăţânarea celui care a crezut că e nevoie şi de alte “feţe în literatură”, pe lângă cele existente: Ioan Romeo Roşiianu! Bun! eCreator n-a contestat nimic, a construit şi a publicat cărţi. Aşa cum am scris la începutul acestui text, în 23 februarie are loc o nouă lansare, un debut marca eCreator.

Cred că lumea literară şi cititorii de literatură din zonă vor fi prezenţi la bucuria apariţiei unei noi cărţi. Mai ales că e vorba de apariţia unui volum scris de o autoare din diaspora, Nina Lavric. Maramureşenii iubitori de literatură sunt aşteptaţi, la ora 11.00, la Biblioteca Judeţeană, în sala “Ion Burnar”!

Marian ILEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here