EDITORIAL – Ecologia nu e un lux, e o necesitate!

266

Generațiile prezentului lasă generațiilor viitorului un mediu curat, un aer sănătos și o viață concretă prosperă. Fraza de mai sus aparține normalității. Dacă s-ar întâmpla așa ceva multe dintre tarele umanității acestui secol douăzecișiunu n-ar fi existat. Ele, din nefericire, există. Cred că putem spune că secolul acesta va fi al ecologiei sau nu va fi deloc.

Prea mult ne-am prefăcut a nu observa, în ultimii 30 de ani, că mediul (ceea ce ne înconjoară și întreține viața) s-a deteriorat. Protejându-l, de fapt ne protejăm pe noi și pe cei care vin după noi. Drepturile omului (care, din păcate, devin și ele un lux al zilelor noastre) se încalcă grosolan, distrugând mediul în care se dezvoltă omul și celelalte ființe de pe pământ.

Reacția naturii e dură! Calea de a reveni la normalitate în raportul om-natură aparține ecologiei. N-am făcut acest pas, ecologia și activiștii pentru un mediu curat au fost luați în derâdere sau n-au fost băgați în seamă.

|n acest context e necesar ca partidele ecologiste să iasă la bătaie în comunitățile lor. Fără o luptă politică în numele ecologiei nu se va putea face nimic.

Partidul Ecologist Român are în vedere schimbări majore în strategia economică a țării. Pericolele tehnologice ale momentului trebuie evitate sau controlate, profitul cu orice preț e o crimă împotriva oamenilor, devine o crimă și pentru cel care-l obține și pentru familia lui.

Un mediu economic sănătos și profitabil e o țintă a ecologiștilor. Doar așa se poate păstra patrimoniul cultural, se poate controla sever poluarea, care are efecte nefaste în comunitățile mici și mari! Schimbările climatice țin de o practică inconștientă, avidă de profit, a bogaților iresponsabili ai acestei lumi!

Cu ei are de dus bătălii grele ecologia. De aceea un partid născut pe principii ale protecției mediului e un partid care apără viața, e un partid al celor mulți.

E suficient să analizăm catastrofele produse de capitalismul ultraliberal, crizele economice care amenință lumea, alienarea și egocentrismul care merg mână-n mână cu infracționalitatea, extremismul, populismul, corupția și neîncrederea în democrația reprezentativă și-n instituțiile statului pentru a concluziona că bogații preferă haosul pentru a-și mări averile.

Ecologia luptă împotriva acestor tare sinistre ale secolului douăzecișiunu!

E momentul în care spunem „Stop!”, în numele cetățenilor. Românii trebuie să conștientizeze că viața lor și a copiilor lor, a tuturor ființelor care trăiesc în mediul acesta poluat se află în pericol.

Spune „Stop!” acestor oameni mici care și-au făcut din averi idoli!

Suntem la momentul în care ne dăm seama că nu se mai poate! Schimbările climatice sunt catastrofale, afectând viața și tradiția poporului român!

Ecologia nu e un lux, e o necesitate!

Noi, ecologiștii, am înțeles, poate mai repede ca alții, că ne îndreptăm, ca societate, într-o fundătură. Chemăm maramureșenii lângă noi pentru a stopa haosul, pentru a repara tot ce s-a stricat în 30 de ani de iresponsabilitate politică și inconștiență politicianistă!

CHERECHEȘ Cristian Corin     

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here