EDITORIAL – De Ziua României

313

Suntem la a 101-a aniversare a României “întregite”. Azi, când scriu acest editorial, suntem tot o țară “întregită” teritorial dar dezbinată, sărăcită emoțional și fără un viitor sustenabil în lipsa unui proiect de țară.

Ziua țării noastre a devenit doar o amintire în viziunea mea, este doar o obișnuință intrată în mentalul colectiv, o zi în care politicienii ne spun cât de prosperă e România, cât de importanți sunt cetățenii pentru ei, câtă grijă au guvernanții pentru destinul nostru.  Îi credem pentru că altfel nu ar mai sta pe pozițiile în care ne vorbesc de sus! Îi credem pentru că nu avem puterea unei coagulări și a fi un popor! Suntem doar o țară!

Sunt naționalist, nu extremist, îmi iubesc țara unde m-am născut . Îmi iubesc cultura, tradițiile dar simt un lucru: toate acestea au devenit istorie!

Trăim într-un loc în care înaintașii noștri au luptat, și-au dat viața pentru întregirea neamului.

O țară mare e mai puternică, dar dezbinată nu reprezintă decât o populație manipulată și condusă într-o direcție dorită de alții! Cine sunt ei nu știm sau poate știm.

E mult mai ușor să cumperi o mână de politicieni ambițioși, care pot fi corupți, decât un popor.

La 101 ani de la nașterea statului român avem plecați mai bine de șase milioane de români care și-au părăsit țara și au clădit pentru ei și familia lor ceva în afara țării.

Au plecat dar rămân cu gândul tot la țara lor, cu visul că într-o bună zi vor reveni acasă.

De Ziua Națională primim pomană ciolan și fasole, „mâncarea noastră națională”. Primarii și conducătorii comunităților se dau peste cap să ofere o porție din acest produs autentic în speranța că nu vor fi uitați și vor fi aleși din nou și din nou!

Îi vom alege pentru aceste mici atenții. Românul nu este educat în a-și face ordine în viață! Este purtat doar de vocea politicianiștilor mincinoși și ipocriți care au un singur scop: puterea și îmbogățirea personală.

Mâncarea noastră națională are două ingrediente de bază: fasole și ciolan. Fasolea este importată în proporție de 80%, porcul este importat și el în proporție de 60%. Ce concluzie tragem? Mai avem doar 30% esență națională.

Gospodăria țărănească se risipește, lăsând loc exploatațiilor industriale puternic chimizate. Comerțul cu amănuntul în care producătorul putea să-și vândă produsele create cu multă trudă este istorie, lăsând să înflorească supermarketurile care au origine străină.

Sărbătoarea națională este doar o cutumă, sufletul și spiritul neamului vor dispărea! Pe cine sărbătorim atunci? Agresiunea Occidentului și politicianismul?

Corin CHERECHEȘ  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here