EDITORIAL – De la „zilele libere“ date prin H.G.-uri la „restrângerea democraţiei“

399

A consemna ce spune Viorica Dăncilă e egal cu a vorbi despre „atentatele la adresa limbii“ române pe care le folosea, sancţionând „analfabeţii funcţionali“ din Parlament, Adrian Păunescu în urmă cu câţiva ani buni!

Dacă ar fi cunoscut prestaţia doamnei pesediste (premier al Patriei), Adrian Păunescu ar fi sărit ca ars şi Liviu Dragnea n-ar fi avut o viaţă comodă ca preşedinte al PSD.

Din Parlament au dispărut intelectualii de forţă, vocile de care toţi „analfabeţii“ ţineau cont!Există „pe tuşa“ politicii, mai către societatea civilă, voci care se vaită, care plâng de mila României care are un asemenea premier. Plânsul e ineficient! Intelectualii ar fi trebuit să candideze şi vocea lor să „plesnească precum biciul“ în momentele zilnice când limba română e mătrăşită de cei care ar trebui să o păzească!

PSD-ul pare „surd şi mut“ la orice critici. Mai declară că e ofensat şi că erorile de exprimare sunt colaterale deoarece importante sunt locurile de muncă, salariile mari ale bugetarilor şi zilele libere date românilor. Sigur că abureala asta e egală cu zero.

Nu există o sărbătoare (cât de importantă) fără ca Guvernul să n-o declare zi liberă pe plan naţional. Aritmetic, guvernanţii calculează cum să facă să mai adune două-trei zile libere şi să ofere pachete de minim cinci zile libere pe lună românilor. Şi asta le iese. Nu se munceşte în ţara asta din pricină de „zile libere“!

Lunar, cei din economia reală (privată) primesc astfel de lovituri. Haos peste tot şi „pachete de zile libere“, cam la asta se rezumă politica de azi!

Cum naiba să faci profit în orice firmă privată dacă Guvernul nu te lasă să aduci oamenii la muncă!?!

Dar să revenim… la maltratarea sensurilor limbii române în mintea celor care numai de limba română n-au chef! Gândim câteva „decizii“ care să „restrângă democraţia“ (pardon, „birocraţia“) a zis doamna Dăncilă de parcă n-ar fi „comis“ o eroare (ultima!) ce-o scoate din zona preocupărilor noastre într-ale mediatizării.

E inadmisibil să spui „democraţie“ în loc de „birocraţie“ şi să treci peste „eroarea-ţi“ fără să te opreşti, să-ţi tragi aerul adânc în piept şi să spui răspicat că ai greşit, că-ţi stătea „capul, mintea, gândurile“ la zacuscă ori la alte chestiuni la fel de importante!

Pentru doamna Dăncilă, această confuzie n-are importanţă. Ea e premier, poate spune orice de parcă ar fi stăpână a limbii române ş.a.m.d.! Şi cum această doamnă nu e stăpână peste limba română, la care atentează zilnic, vom considera că nu e şi nu-i vom mai da atenţie!

Cred că viitoarea schimbare a acestui personaj de la cârma guvernului va produce o mare uşurare multor pesedişti care roşesc pe ascuns când o văd şi o aud vorbind, cu entuziasm, aiureli!

Până la schimbarea-i, pentru noi doamna nu mai există. E păcat să ne trecem vremea analizând neantul, fie şi pe cel specific naţional!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here