EDITORIAL – Confruntare între Klaus Werner Iohannis și Viorica Dăncilă în turul II?!?

315

E de înțeles dorința staff-ului de campanile electorală al doamnei Dăncilă de a gândi o participare la un dialog (?) cu președintele Klaus Werner Iohannis!

Ar exista șansa unei migrații de voturi înspre candidata PSD la prezidențiale. Doamna Dăncilă are nevoie de cât mai multe voturi pentru a câștiga competiția electorală. Dorința confruntării e justificată din această perspectivă.

Klaus Werner Iohannis n-are de ce să participe la acest soi de campanie electorală! Să se confrunte cu Viorica Dăncilă? De ce? Ce-ar câștiga Iohannis dintr-o astfel de acțiune? Evident, nimic!

Să dialoghezi (?) cu „fosta” premier care nu și-a dorit niciun fel de dialog cu președintele României timp de un an și vreo nouă luni din pricină că doamna a fost la Palatul Victoria ca ecou al domnului Dragnea care a scos-o din „pălăria-i” și a pus-o ca „obiect de decor” pe scaunul premierului României.

Nu poate exista un dialog între Iohannis și Dăncilă! N-are cum!

Problema falsă sau cointeresată care amestecă națiunea care, cică, ar avea dreptul la o astfel de confruntare e o aberație. Națiunea română nu-și dorește nicio confruntare între actualul președinte și fostul premier (care între timp a devenit un simplu ecou al lui Liviu Dragnea). Nu „dialoghezi” cu ecouri! E simplu!

Iohannis are datoria de a-și explica strategiile în cel de-al doilea mandat în fața presei și-n fața națiunii! O va face.

Așa că… pentru actualul președinte urmează un galop de sănătate prin orașe și comunele patriei cu întâlniri cu oamenii și conferințe de presă cu jurnaliștii.

Doamna Dăncilă a plâns în CEx-ul pe care-l conducea deoarece a fost făcută „proastă” de Manda.

Doamna Dăncilă are competiție electorală cu Klaus Werner Iohannis dar are și probleme uriașe în propriu-i partid. Nu va câștiga aceste două bătălii. PSD-ul nu iartă greșelile pe care liderii lui le fac, afectând partidul. Doamna Dăncilă trebuie să privească cu atenție cum a fost destinul politic al lui Victor Ponta și de-abia apoi să-și construiască strategia pentru viitorul ei politic și nu numai!

Marian ILEA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here