EDITORIAL – CEx-ul PSD sau cum şi-a verificat Dragnea acoliţii

457

Deşi maşina de vot a CEx-ului pesedist a funcţionat brici, Carmen Dan rămânând ministru de Interne prin vot la vârful acestui partid, fractura din PSD e “cât China”.

Primăriţa Bucureştiului, doamna Firea, a produs schisma în monolitul unui partid care nu se mai poate numi social-democrat deoarece s-a distanţat de valorile social-democrate europene!

Bun! Doamna Firea a intrat în acest joc din spirit camaraderesc faţă de prefectul Bucureştiului (celebra doamnă “Speranţa”, fosta consilieră a primăriţei) De fapt, doamna Firea s-a tamponat indirect cu minciunile impardonabile ale celei care se află în fotoliul ministrului de Interne.

Carmen Dan a citit din raportul Jandarmeriei “gogoriţele” care o scoteau pe prefecta de Bucureşti “ciuca bătăii” în zona penală a responsabilităţilor! Adevărul, spus şi-n presă de cea implicată samavolnic (prefect de Bucureşti, nu-i aşa?!), e că după ora 24.00 (în fatidicul 10 august, la mitingul diasporei) a semnat ordinul de eliberare a Pieţei Victoriei folosind forţa. Piaţa cu pricina a fost “eliberată” de manifestanţi înainte de ora când prefectul a semnat ordinul.

Într-un joc politicoid, pesedismul lui Dragnea a dorit s-o scoată basma curată pe Carmen Dan şi s-o implice în dosarul de la Parchetul Militar doar pe fosta consilieră a primăriţei Bucureştiului.

Minciunile pe care doamna Firea le-a descifrat au revoltat-o. Astfel s-a ajuns ca-n CEx să se ceară ridicarea sprijinului politic pentru Carmen Dan.

Lăsând la o parte întâlnirea de taină, Dragnea – Firea – Bădălău – Tudose, şi acuzele la adresa lui Dragnea de tipul “Măi, ai distrus partidul”, e de spus că maşina de vot din CEx a respins cererea primarului capitalei.

Dragnea a câştigat politic într-un CEx aservit lui şi victoria aceasta îi anunţă sfârşitul politic. Chiar dacă pare (şi este, în acest moment) înfrântă, Gabriela Firea devine punctul de atracţie pentru nemulţumiţii din PSD şI potenţialul viitor lider al acestui partid.

Jocul lejer al lui Dragnea după CEx n-are nicio valoare ori importanţă. În PSD există deja un grup disident. Dragnea şi acoliţii săi din CEx resimt lovitura şi vor încerca să îi “cumpere” cu funcţii pe cei grupaţi în jurul doamnei Firea.

A început lupta pentru putere în partidul iliescian. Ce s-a întâmplat în CEx-ul de sâmbătă e sinonim cu viitorul PSD-ului, care se află în război cu trecutul şi cu prezentul acestui partid.

Cât priveşte mitingul diasporei şi intervenţia Jandarmeriei în Piaţa Victoriei, doar procurorii vor da răspunsul la “cine e vinovat şi cum s-au derulat lucrurile ce ne-au făcut de baftă în Europa”. Restul poveştilor sunt cel mult “declaraţii politice” lipsite de valoare, adică egale cu zero.

P.S. După CEx, Dragnea a ieşit la o întâlnire cu presa. A dialogat “lejer ca un învingător”. Şi-n discursu-i a perorat aberant. Punctăm: “Canalul Dunăre – Bucureşti”, lansat pe piaţă de prietenu-i Vâlcov, e moştenirea ceauşistă executată (până-n ’89) în proporţie de 84% şi care a prins a se colmata, deci trebuie făcută, apoi a trecut la procurorul general (care trebuie analizat de Tudorel Toader), a sărit la Jandarmeria care şi-a făcut datoria în Piaţa Victoriei şi a finalizat cu ideea schimbării ambasadorului României în SUA, George Maior, evitând orice dialog despre pesta porcină africană care exasperează şi isterizează ţăranii şi investitorii acestui domeniu.

Toate “zicerile” din “conferinţa de presă” a lui Dragnea sunt egale cu celebrul “Ha-ha-ha!” al preşedintelui Klaus Werner Iohannis când a fost întrebat dacă se teme că PSD-ALDE îl vor suspenda din funcţia-i aleasă prin votul a vreo cinci milioane de români!

Marian ILEA

Mai multe ştiri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here