EDITORIAL – Ce este Organizația Mondială a Sănătății și în ce “ape se scaldă”

94

E bine să știm cum și de ce s-a înființat OMS-ul și câtă politică există în această organizație privită ca fanion al luptei împotriva flagelurilor care amenință sistemele sanitare și sănătatea locuitorilor planetei.

OMS a avut la înființare 194 de state membre care contribuiau cu o cotă fixă calculată în funcție de PIB-ul fiecăreia și de numărul populației acestora.

OMS s-a creat ca garant al sănătății publice mondiale. Astăzi, însă, donațiile (vezi fundația lui Bill Gates și a soției acestuia) condiționează independența deciziilor acestei organizații.

Felul acesta de filantropie e rentabilă pentru fundații, în măsura în care, creează imagine publică filantropilor și oferă acestora o fiscalitate avantajoasă pentru deducerea unor impozite.

Din păcate, riscul e ca interesele corporatiste să primeze în fața sănătății publice.

În anul 2009, omenirea a trăit sub isteria gripei A. O panică planificată în acel an (cum s-a dovedit mai apoi)!

OMS a schimbat până și definiția pandemiei, mortalitatea ne mai reprezentând, ci propagarea flagelulilor! Astfel, gravitatea a pierdut în favoarea răspândirii pe țări! Asta se întâmplă când o organizație ca OMS suferă procese de “privatizare”!!!

Începând cu gripa aviară din anul 2005, și trecând prin urgențele sanitare globale numite: Gripa Porcină sau gripa A (2009-2010); Ebola (2014); Zika (2015) și astăzi COVID-19, OMS a fost jucătorul principal al acestor crize globale pe temă de sănătate publică.

Pe acest fond, OMS a emis nenumărate alerte publice la nivel mondial, mai nou, chiar amenințări stupefiante de felul: “Răul de abia acum urmează”!

OMS a oferit sprijin pe parcursul crizelor enumerate mai sus, laboratoarelor de cercetare medicală private și multinaționalelor farmaceutice specializate în producerea de vaccinuri.

Pentru COVID-19, până astăzi, nu există medicamente, iar până la un vaccin calea e lungă.

În cazul gripei A, de frică oamenii au acceptat vaccinurile produse chiar dacă pandemia nu s-a mai declarat.

În cazul Ebola, boala a dispărut înainte ca să apară tratamentul efectiv. În cazul gripei aviare s-a folosit antiviralul Tamiflu, care, ulterior s-a constatat că are o eficacitate scăzută.

Zmapp, medicament pentru Ebola, nu s-a folosit deoarece dispăruse boala.

Și uite așa OMS a înotat în apele tulburi ale sistemului de sănătate mondial.

Contează în lupta împotriva acestor panedemii (declarate sau nu), specialiștii de elită din epidemiologia națională.

Slavă Domnului că România are astfel de oameni care au cârmit flagelul COVID-19 cu grija pentru sănătatea națiunii. Până acum!

Uzual printre specialiști se pune că astfel de molime durează la primul val până la 70 de zile și apoi dispar. Urmând ca la revenire, la valurile următoare, violența să fie mult redusă în funcție în felul în care se imunizează populația.

Astăzi, suntem aproape de platoul primului val COVID-19.

Stați în case, deoarece e singura metodă sigură de a vă feri de acest flagel al anului 2020!

Marian Ilea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here