EDITORIAL – Bugetul a sosit şi-n Baia-Sprie

314

“Bugetul a sosit la Baia-Sprie, e ca anul trecut”, ne spune Alin Sebastian Bîrda, primarul oraşului. Dacă anul trecut bugetul s-a dovedit destul de mic, anul acesta (e la fel ca anul trecut) bugetul aduce linişte investiţională şi obiecţii nu sunt. Fac precizarea asta (nu numai pentru Baia-Sprie ci pentru toate UAT-urile din judeţ) deoarece anul 2019 a bătut recordul negativ al apariţiei bugetului! De-abia în luna martie s-a repartizat bugetul anului 2019! E fără precedent, e regretabil şi cred că e irepetabil!

Lăsând deoparte problemele astea, nu au stopat investiţiile, la Baia-Sprie se munceşte la obiective ca “Piaţa medievală a oraşului”. Mulţi cetăţeni încep să înţeleagă că e un motiv de mândrie să locuieşti în centrul vechi al unui oraş cu o bogată istorie europeană în Europa Centrală. Casele din această zonă vor fi acoperite cu ţiglă ceramică sau cu tablă tip ţiglă ceramică, dând unitate arhitecturală.

Mai sunt în derulare, cu fonduri europene, extinderea şi modernizarea grădiniţei.
Se pregăteşte construirea unei hale de lactate, se continuă proiectul pentru achiziţionarea autobuzelor hibrid. Mai sunt proiectele celor două drumuri (paralele cu drumul naţional) care vor lega Baia-Sprie de Baia Mare cu o pistă pentru biciclete. Pe Calea Unguraşului se va lărgi drumul şi se vor muta stâlpii de electricitate (e o investiţie din fonduri locale)!

“În Baia-Sprie”, ne mai spune Alin Sebastian Bîrda, “avem şi investiţii mici care sunt aşteptate de băiesprieni şi care ţin de locuri de joacă pentru copii şi locuri de practicare a sportului”. Dacă e să încercăm o încheiere a textului obiectiv: bugetul Băii-Sprii acoperă cofinanţările pentru fondurile europene ce vor ajunge prin intermediul proiectelor ce se derulează cu bani europeni şi în acelaşi timp şi investiţiile din bugetul local sunt asigurate.

E optimism în administraţia locală băiespriană. Se munceşte şi, pe lângă dezvoltare, se rezolvă zilnic problemele care apar, produc dureri de cap cetăţenilor şi primăriei dar îşi găsesc rezolvarea în timp util.

Marian ILEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here