EDITORIAL – “Bărbăția” și librăria în mintea lui Dragnea

353

Că „bărbăția lui Dragnea nu se găsește la librărie” e clar și rușinos. Ce-o fi vrut să spună liderul PSD cu „porcăria asta lingvistică” doar mintea-i poate să priceapă. Și mințile prea înfocate ale celor ce-l mai ascultă pe la „consfătuirile” PSD.

Individ lamentabil ce și-ar dori să atace cărțile și autorii de literatură, Dragnea confundă, probabil, librăria cu crâșma în care vindea teleormănenilor poșircă.

Palida și penibila „lovitură” la adresa „bărbăției lui pe care n-a găsit-o în librărie” ar putea conține o doză de adevăr. Dragnea n-a intrat niciodată într-o librărie, habar n-are ce e pe-acolo dar știe că tot ce se vinde și se cumpără într-un astfel de lăcaș dăunează PSD-ului și… asta nu e bine.

Au fost în istorie indivizi ticăloșiți până-n măduvă, putrezi de propriile lor spaime în raport cu cartea! Când conjuncturile nefaste pentru popoarele lor i-au adus la putere în țările lor, au ars cărțile în piețele publice.

Hitler (alt imbecil, al Germaniei de data asta) a fost îngrozit de librării, speriat de cărți și cu o ură viscerală împotriva scriitorilor. A ars cărțile! A eșuat lamentabil și a adus suferințe incomensurabile Germaniei și nemților! A rămas o figură sinistră a Europei în timp ce librăriile, cărțile, scriitorii și-au văzut de drum.

Răzbunarea librăriilor a fost cumplită de câte ori un neica-nimeni a încercat să le neantizeze.

Despre acest Dragnea mi-e lehamite să scriu legat de acest subiect. Dragnea e cu amnistia și grațierea. Se chinuie de vreo doi ani s-o dea pe piața politică și socială din România. N-are atâta bărbăție încât s-o facă. Dacă frecventa librăriile o dădea cum doi ani sau nu o dădea deloc!

Consilierii care i-au dat textul legat de „bărbăția”-i și „librării” sunt figuri sinistre ale manipulării. Și avertizez că la căderea comunismului, realizată în România de cei care își cultivau bărbăția în librării, Nicolae Ceaușescu a plătit cu viața-i prostia și nemernicia-i iar consilierul lui a înfundat pușcăria 20 de ani. ~la îi făcea discursurile deștepte în timp ce fostul ucenic de pantofar le recita pe la congresele PCR.

Oricât de homotit e într-ale amnistiei și grațierii, Dragnea are o problemă mult mai gravă cu cărțile și librăriile!

Răzbunarea acestora va veni ca tăvălugul înspre această stupidă creatură numită Liviu Dragnea. Mai repede decât își imaginează și el și pesediștii care i-au sorbit, însetați, borhotul cuvintelor pe care le-a rostit fără să-și dea seama de mizeria pe care o conțin!

Marian ILEA 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here