EDITORIAL – Bălmăjeala cu Pilonul Doi pentru pensii

349

N-apucase Guvernul Tudose “să intre în pită” şi se pornise o discuţie pentru desfiinţarea Pilonului Doi de pensii. E a doua proptea, ca să zic aşa, pentru a îmbunătăţi pensiile derizorii ale celor de vârsta a treia. Şi cu el oamenii care aveau patruzeci de ani în anul 1989. Deşi au pus umărul la dărâmarea comunismului (aşa au crezut), tot marginali ai societăţii sunt şi tot trag scurta de la o pensie la alta.

Acestor oameni (încă o generaţie de sacrificiu, Dragnea!) vrea PSDragnea să le suprime, suspende pilonul cu pricina pentru ca alţi cotizanţi care peste 30 de ani vor fi bătrânii sleiţi de puteri ai României să opteze pentru Pilonul Unu sau Pilonul Unu + Doi!

Explicaţia asta peltică dată de Liviu Dragnea demonstrează că pesedistul habar n-are despre ce e vorba sau are ceva de ascuns şi-l apucă jena ascultându-se cum debitează minciuni!Atacul la Pilonul Doi de pensii apare şi-n programul de guvernare PSD, unde scrie negru pe alb că se va suspenda din iunie până-n decembrie!

Păi, dacă ăsta-i programul, e clar că Dragnea a bătut “apa în piuă” şi din explicaţiile lui a rămas o apă de calitate mai proastă! Minciuna pe faţă face politica acestor ani în România!Pilonul II a apărut ca subiect pentru a plasa în uitare denunţul făcut de Orban la adresa premierului Dăncilă.

Explicaţiile date de Liviu Dragnea cum că Israelul e ţară prietenă şi ei s-au dus la prieteni sunt vax! Dăncilă n-avea ce să caute într-o vizită cu temă de politică externă fără avizul preşedintelui. E simplu. S-a dus fără… a încălcat legea şi a sfidat preşedintele (omul cu legitimitate maximă în ţara asta). Restul sunt prostii sau găselniţă ieftine de “piar”!

Că Orban ar fi “antisemit instituţional”, cum zice Dragnea, e deja o palidă minciună faţă de celelalte debitate de liderul PSD în ultimele cinci zile.Probabil că vine aministia (pe care o visează pesediştii), că se modifică şi codurile penale şi e nevoie de teme date opiniei publice pe post de fumigene.

Şi, uite-aşa, după o rută ocolitoare care a durat un an şi jumătate suntem în momentul acelei OUG 13. Şi încă un amănunt: Ludovic Orban şi Opoziţia politică să se gândească bine: dacă vor propune românilor vânt, nu vor culege furtună şi nici voturi.

Rău şi foarte rău politic, PSD-ul are un program, se ţine de el şi are puterea să câştige iar alegeriule!

Marian ILEA        

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here