EDITORIAL – Autonomia sau mârlănia UDMR-ului

327

În politica românească, UDMR-ul e o struţo-cămilă. Tolerată de aproape 30 de ani, această „uniune“ care funcţionează ca partid politic a fost balama pentru fiecare partid politic aflat la putere.

Constant, UDMR-ul şi-a urmărit ţinta. În UDMR sunt unguri (cetăţeni români) ce se mişcă politic „sub bagheta Budapestei“. E suficient să te uiţi la maculatura propagandistică de la Budapesta care se află pe toate tarabele Ungariei şi-n care Transilvania e prezentată ca ţinut al Ungariei ca să-ţi fie clar ce urmăreşte Ungaria. În spiritul nostalgiei legată de destrămarea Imperiului Austriac şi a Regatului Maghiar acţionează UDMR-ul într-o ţară (România) în care politrucimea naţională (toată, nu numai PSD-ul) e atinsă de „orbul găinilor“ când vine vorba de UDMR.

Am scris acum 20 de ani despre toxicitatea acestei uniuni care îngrădeşte opţiunile politice reale ale maghiarilor din Transilvania (cetăţenii români). De la Ion Ilici Iliescu, la Traian Băsescu până la Liviu Dragnea niciun politruc n-a părut interesat de UDMR şi de ţinta acestuia. Toţi politrucii naţionali au folosit UDMR-ul ca să preia puterea şi să se menţină la cârma României. Propaganda Budapestei, aplicată şi-n lumea occidentală care e obişnuită să preia informaţia „fără a citi manualele de istorie reală“, a insinuat că Transilvania e pământ unguresc.

Şi, uite-aşa, azi s-a ajuns ca UDMR-ul să promoveze un proiect legat de autonomie prin judeţele cu populaţie maghiară. Proiectul e o mârlănie propagandistică. Din acesta, însă, va rămâne câte ceva căci ungurii UDMR-ului vor negocia la sânge cu PSD-ul lui Dragnea. Nici azi politrucii români nu par a înţelege ce se întâmplă în Transilvania.

Le scriu aici că pericolul e mare pentru România ce şi-a sărbătorit Centenarul din pricină că transilvănenii sunt sătui de mizeria politică de la Bucureşti şi există riscul ca românii din Transilvania să-şi dorească autonomia. De-abia atunci pericolul penmtru România va fi uriaş!Oricât de orbi vor fi cei din jurul lui Dragnea, trebuie să înţeleagă că se joacă cu destinul României! Poate-poate li se vor deschide ochii!

Marian ILEA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here