EDITORIAL – Anul 2018 e anul minciunilor politicoide

352

Despre abuzurilor jandarmilor (pe persoană fizică, doar aşa-i la modă în România) se discută de două săptămâni! Parchetul Militar şi Parchetul General anchetează cazul acesta ruşinos pentru România şi nociv pentru ceea ce se numeşte Stat de Drept. Până nu va exista o concluzie a procurorilor militari, cică, nu e voie să comentăm. Nu cred aşa ceva! Cred că e obligatoriu să comentăm neruşinarea cu care tratează guvernanţii această speţă.

Nu jandarmii, pe persoană fizică, sunt implicaţi, ci Jandarmeria Română, care are conducătorii pe care-i are şi care nu ar fi trebuit să se transforme în mâna care loveşte naţiunea din pricina politicului aflat la putere!

Nefericitul preşedinte al PSD a bătut apa-n piuă cu “eşecul unei lovituri de stat” şi din ridicol a ajuns la derizoriul unei tentative de asasinat (eşuată???) la care a fost supus. Păi, dacă-i tentativă, doar e normal să fie eşuată!!!

Sigur că afirmaţiile astea penibile, pe care Dragnea le-a “emanat”, implicând grupul hotelier Hilton (Athene Palace-ul bucureştean făcând parte din grupul Hilton) îl vor costa un proces internaţional, că nu-i va ajunge averea pentru a plăti daune. Dragnea învaţă pe pielea lui nepolitică un lucru de înţelepciune românească: “Gura bate curul”!

Să revenim la Jandarmeria Română, care a acţionat cu “gaze şi bulane”, la ordinul prefectului şi a ministrului de interne. Ce-au făcut jandarmii (pe persoană fizică) în Piaţa Victoriei am văzut la televizor. Ce a făcut Jandarmeria Română cu ordinele primite de la ministru şi de la prefect încă nu se desluşeşte! Sunt, însă, peste 700 de plângeri penale întocmite de către românii care au suferit violenţele nemeritate din Piaţa Victoriei. În acest punct e într-adevăr rolul procurorilor să identifice vinovaţii din rândul jandarmilor.

Revenind la Jandarmeria care a primit ordin de evacuare a Pieţei Victoriei, nimic nu e clar. Prefectul (o doamnă) “Speranţa”, nume generos şi predestinat definirii afirmaţiei despre care scriu: nu a fost în piaţă şi nici în spaţiul de comandă a acţiunilor. Cam aşa a zis doamna Speranţa, ieşind de la Parchetul Militar.

Carmen Dan (ministru de interne) apucase să spună că doamna prefect s-a aflat tot timpul la comanda acţiunii. Minciuna asta străvezie (Carmen Dan a dat drumul pe limba-i la o mulţime de astfel de minciuni) loveşte (din nou!) în credibilitatea Jandarmeriei Române ca instituţie.

Sunt multe situaţii care apar şi care demontează minciunile lansate de cei care răspund direct de tot ce s-a întâmplat la mitingul Diasporei.
S-a instalat în această zonă suspiciunea şi e greu de decelat ce a fost şi ce spun factorii responsabili că a fost. Şi-n acest caz, procurorii vor lămuri din zona penală situaţia. Râul clicos de minciuni a lovit instituţia menită să apere cetăţenii, nu să-i căsăpească: Jandarmeria Română!

Dacă ne uităm la Dragnea, care se văita că nu e lăsat să-şi însoare copilul (sic!) şi că era să fie asasinat (sic!) ne e clar că pesediştii ăştia de la vârf trăiesc într-o lume a lor, care nu e lumea românească!
Anul 2018 trebuia să fie anul Centenarului şi al concordiei naţiunii! E, din păcate, anul minciunilor care murdăresc instituţiile serioase ale statului român! Şi anul sinistru al pestei porcine africane!!!

Marian ILEA

Mai multe ştiri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here