EDITORIAL – Antidemocraţia lui „Pentru că putem”!

469

Pesediştii, când sunt întrebaţi „De ce faceţi ce faceţi la guvernare?”, răspund invariabil:
„Pentru că putem!”. Şi cum atât în întrebare cât şi în răspuns e vorba de politică, ne aflăm în faţa unei mentalităţi antidemocratice pe cale de a instaura totalitarismul într-o ţară care şi-a ales slujitorii politici din fruntea ţării prin vot, prin mecanismul electoral al democraţiei.

Cei care răspund „Pentru că putem!” uită că alegerile au loc din 4 în 4 ani. Au ajuns în fruntea bucatelor şi ar dori să rămână veşnic acolo. Ne aflăm în faţa unei mentalităţi toxice, nondemocratice. E, de fapt, nostalgia comunistoidă a celor care ar conduce ţara doar în folosul lor personal. Din această mentalitate se nasc toate deciziile pe care le dau guvernanţii PSD.
Preşedintele României e pus în postura ingrată de a bloca orice decizie antidemocratică emanată de guvern (guverne).

Liviu Dragnea, din nefericire pentru România, a devenit pesedistul toxic numărul 1 pentru fragila noastră democraţie. În România s-a construit greu, cu sacrificii uriaşe, făcute de milioane de români, o democraţie fragilă care trebuie apărată cu orice preţ. Preşedintele Iohannis nu poate acţiona de
unul singur, oricâtă legitimitate electorală ar avea. Există mecanisme (culmea!, tot democratice) care îl pot suspenda din funcţie.
Să revenim la acel „facem ce facem pentru că putem”. Există în România instituţii şi legi care asigură controlul până şi în Justiţie (că asta e marea obsesie a PSD-ului). Legile justiţiei ori agresiunea asupra corpului instituţional care formează justiţia ţin de aberaţiile unor politruci care acţionează aşa cum acţionează „pentru că pot”.

Ne aflăm, astăzi, în atenţia ţărilor cu democraţie solidă din Europa. Acestea îşi doresc o Românie democrată şi nu o Românie îndreptată spre Rusia. UE foloseşte mecanisme legale pentru a păstra România în rândul ţărilor unde democraţia are şanse să reziste. „Pentru că putem”-ul pesedist sabotează în fiecare minut dorinţa UE de a avea în România o democraţie coerentă. Răţoielile liderilor PSD în acest context sunt penibile. Dragnea îşi imaginează că se află într-un război „ca la Rovine” cu Germania, Franţa… SUA! Se înşală amarnic.

Mătrăşirea justiţiei, făcută la umbra acelui „pentru că putem” e, din start, sortită eşecului. Dacă îşi doresc să conducă în România, având legitimitate electorală, pesediştii trebuie să se ogoaie şi să termine cu bazaconiile şi dacă au probleme personale legate de justiţie pot să şi le rezolve politic dându-şi ei lor amnistii şi graţieri cu ocazia Centenarului Marii Uniri. În rest, să lase instituţiile să funcţioneze şi să nu se amestece deloc în treburile justiţiei.

Marian ILEA

Mai multe stiri pe AxaNews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here