EDITORIAL – Alexandra din Caracal sau simbolul fetelor sărace din România

702

Un desfășurător al convorbirilor pe care Alexandra (o fetiță de 15 ani) din Caracal le-a avut cu operatoarele de la 112 și cu polițiștii din Caracal sunt mărturia cruntă că tinerele (fetițele) din țara asta sunt victime sigure ale mârlăniei sistemului.

Sunând la 112, Alexandra a anunțat răpirea, sechestrarea și violul! N-a fost nici măcar stupefacție în vocile cu care fetița a interacționat. „Unde ești?”, „Stai acolo”, „O să vină un echipaj”, „Nu ține linia ocupată că mai sunt și alte cazuri” au fost răspunsurile alea mai elegante dintr-o discuție ironică purtată de organele în uniforma statului. Spaima și plânsul Alexandrei n-au impresionat și fata a dispărut de pe fir trăindu-și drama, tragedia pe care și le asumase. Inteligență, tristețe, spaimă puse în cuvinte rostite la telefon a demonstrat o tânără care la vârsta-i avea dreptul să-și petreacă vacanța școlară la Marea Neagră ori la munte. Alexandra și-a sfârșit viața într-o cocină mizerabilă din Caracal, ducând cu ea în mormânt ultimele ironii ale celor care ar fi trebuit s-o salveze.

Ce țară a ajuns România, în care fanfaronii, nimuricii și ticăloșii au făcut averi cu nemiluita! Ce țară e România, care asistă la o astfel de tragedie aproape impasibilă! E o țară înfrântă, violată zilnic de ticăloșie, e o țară din care au plecat cei buni, cei valoroși, cei care ar fi fost capabili să construiască. În țara asta înfrântă a trăit Alexandra din Caracal timp de 15 ani. Și mai e ceva. Din hidoasa viață a săracilor Caracalului s-a dezvelit doar o bucățică din perdeaua care ascunde multe. Aici intru pe o pistă a supoziției. Trebuie însă să scriu apăsat că proxenetismul din România pare a se fi manifestat acolo, în gospodăria lui Dincă zis „Popicu” din Caracal. Individul a lovit-o pe fată, a violat-o și apoi a plecat să-i cumpere cremă de la farmacie. Între timp, același jeg uman a sunat-o pe mama Alexandrei spunându-i: „Mamă soacră, noi o să mergem în Anglia să facem bani”. Cuvintele acestea, rămase fără ecou mediatic, au fost spuse de „Popicu” în timp ce părinții fetei o căutau pe cea răpită cu polițiștii din comuna lor. Aceia măcar întocmiseră acte pentru a o da în urmărire generală. Mai bine decât tot ce au făcut sofisticații specialiști de la 112.

„Făcutul banilor în Anglia” e o felie mică de proxenetism românesc practicat de vreo 15-20 de ani în România. Prin acest fel de a racola fete, „Popicii” din România au umplut casele de prostituție și bulevardele unde occidentalii ies la „agățat”. România a ajuns principalul producător de prostituate în țările UE. E îngrozitor în ce mocirlă au băgat țara cei care o conduc de 30 de ani! Alexandra a fost o fată săracă, inteligentă, cu o familie sărăcită și fără speranță. A avut 15 ani dar mintea ei era de femeie care înfruntă greutățile. Câte complicități ascunde acest caz! Oricâte ar fi mizeriile, Alexandra e un simbol al luptei tinerelor împotriva tuturor nenorocirilor din țara asta. Alexandra a refuzat ceea ce tocmai trăia în „cocina” lui „Popicu” din Caracal. A făcut-o în numele tuturor femeilor și fetelor agresate, călcate în picioare, murdărite și umilite dintr-o țară numită România. E o eroină care va deveni simbol pentru femeile României anilor pentru care trăim. Sunt călcate în picioare destinele femeilor din țara asta? Cu certitudine da! Dintr-o fetiță de 15 ani, miștocărită de autorități la telefon cu câteva minute înainte de a-și pierde viața, se poate reclădi demnitatea acestei națiuni și, de ce nu?, a țării ăsteia care n-are nevoie de „Popici” demenți.

P.S. Indiferent câtă mizerie se ascunde în destinul acestei fetițe (și trebuie făcută lumină în toate cotloanele crimei de la Caracal), deasupra „bubelor, mucegaiului și noroiului” se află lumina pe care o răspândesc ochii Alexandrei, fata ucisă la Caracal.

Marian ILEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here