EDITORIAL – Ai legitimitate în Parlament, guvernezi… n-ai, te faci de toată bafta!

237

În anul 2016 au fost alegeri generale. A rezultat o arhitectură a Parlamentului. PSD a câștigat cu un scor uriaș, părând de nezdruncinat într-ale guvernării! Au trecut trei ani și șase luni și din acel PSD s-a ales praful și pulberea. Până și electoratul acestui partid s-a înjumătătățit.

Realitatea politică în România e alta. Liderul de necontestat în anul 2016 la PSD, Liviu Dragnea, e în pușcărie.

În arhitectura Parlamentului s-au schimbat multe. În urmă cu trei luni de zile a apărut un guvern liberal condus de Ludovic Orban (președinte PNL). Își mai amintește cineva de guvernul Dăncilă sau de Viorica Dăncilă? Nimeni! C-așa-i în politică. Notorietatea nu-ți stă lipită de costum ori de rochie. Notorietatea e fluidă. De la Dăncilă, aceasta a ajuns la Ludovic Orban.

Numai că… în arhitectura parlamentară timoratele partide mici au reașezat majorități. Așa a căzut (prin moțiune de cenzură) guvernul Orban.

Cauza e simplă: sfidarea permanentă (timp de trei luni) a deputaților și senatorilor PSD. „Voi stați în opoziție ani buni, acolo e locul vostru”, au spus vocile liberale cu notorietate azi!

De asemenea, președintele Iohannis s-a apucat de dat lecții de politică PSD-ului.

Notorietatea lui Iohannis nu poate fi contestată. A câștigat al doilea mandat de președinte al României.

Uite că, trași de urechi, politicienii care în urmă cu trei luni se credeau nemuritorii politicii și au fost puși la colț de către liberali s-au adunat, dând jos guvernul Orban.

Avem carevasăzică un guvern Orban cu atribuții restrânse.

Se pornește morișca la Cotroceni, încercând propunerea unui premier (Orban?!?) care să-și facă guvern și să cadă, la vot, în Parlament.

Forțarea alegerilor anticipate ține de strategia președintelui României. Suntem în plină operetă politică!

Doar electoratul va stabili prin alegeri generale (fie anticipate, fie la termen) o nouă arhitectură parlamentară, cu o altă majoritate politică solidă. Doar atunci se va putea conduce țara asta!

Până atunci, însă, spectacolul politic din România e jalnic! Guvernul cu atribuții restrânse e un guvern de tot râsul!

Liberalii așteaptă alegerile în timp ce pesediștii își aleg prin teritoriu noile structuri de conducere!

Mai rău nici că se poate!

Marian ILEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here