ECONOMIE – Încasări mai mari la bugetul județului Maramureș în luna mai

275

La întâlnirea colectivului pentru stabilirea măsurilor de impulsionare a colectării veniturilor la bugetul consolidat al statului, șeful adjunct al Administrației Județene a Finanțelor Publice Maramureș, Ioan Popa a declarat că încasările la sfârșitul lunii martie a.c., au fost mai mari pe capitolele bugetare componente, respectiv bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetul asigurărilor sociale de sănătate, dar și la alte venituri.

Ioan Popa a aratat ca pentru menținerea volumului de încasări bugetare și recuperarea arieratelor vor fi luate măsuri de identificare a cauzelor neefectuării plăților la termen, intensificarea de acțiuni pentru identificarea de noi contribuabili care pot fi beneficiarii unor eșalonări la plată și monitorizarea măsurilor de executare silită.

”S-au redus arieratele, iar pentru a menține trendul încasărilor există un program de acțiuni și de urmărire a gradului de încasare.”, a spus șeful adjunct Ioan Popa. Programul, față de aceeași perioadă a anului trecut, are o realizare de 125,40%.

Dragos HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here