ECONOMIA JUDEŢULUI – Importăm din Ucraina, exportăm în Elveţia şi Federaţia Rusă

518

Activitatea birourilor vamale Maramureș și Sighetu Marmației Biroului Vamal Sighetu Marmației au înregistrat o creștere, în luna martie, față  de aceeași perioadă a anului trecut. Încasările din accize, în luna martie au fost mai mari, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, a precizat șeful Biroului Vamal de Interior Maramureș, Tiberiu Berindan la şedinţa privind încasările la bugetul consolidat al statului din 18 aprilie de la Prefectura Maramureş.

Activitatea Biroului Vamal de Frontieră Sighet a înregistrat o creștere de 27%, față de luna martie a anului trecut. Principalele mărfuri importate au fost cherestea de rășinoase și fag, elemente și semifabricate din lemn de fag, mobilier din lemn și părți de mobilier din lemn, țesături, anvelope noi din cauciuc, piulițe din metal, drone și accesorii. Acestea provin din Ucraina, China, Federația Rusă, Bosnia Herțegovina, Elveția și Turcia.

Mărfurile exportate la nivelul județului au fost efectuate spre Elveția, Federația Rusă, Turcia, Serbia, Taiwan, Singapore, Coreea, Republica Moldova, China și Japonia (elemente lamelare stratificate, mobilier din lemn, hârtie laminată, scaune din lemn). Punctul de trecere a frontierei de stat Sighetu Marmației a fost tranzitat, în luna ianuarie de aproximativ 14.000 mijloace de transport, respectiv peste 76.000 de persoane, volumul traficului înregistrând o creștere față de aceeași perioadă a anului trecut.

FOTO cherestea-bucuresti.com.ro

Mai multe stiri pe Axanews.ro

Dragos HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here