ECO MARAMUREȘ – Săptămânile ecoturistice ale României: 7 filme, în 7 săptămâni

285

Cele mai frumoase destinații ecoturistice din România sunt promovate în cadrul unei inițiative intitulate „Săptămânile ecoturistice ale României”, lansată la finele lunii noiembrie a acestui an. Asta înseamnă că pentru şapte săptămâni la rând, pe canalul de Youtube Descoperă Eco-România este lansat câte un film despre cele mai spectaculoase, frumoase, pline de farmec eco-destinaţii, văzute prin obiectivul fotografului de natură Mihai Moiceanu.

„După filmele despre Ţara Haţegului – Retezat și Ţinutul Zimbrului, în această săptămână este rândul lansării filmului despre destinația de ecoturism Eco Maramureş, urmând ca săptămânile viitoare să fie lansate filmele despre Băile Tuşnad şi împrejurimile, Ţara Dornelor, Pădurea Craiului și Colinele Transilvaniei. Maramureșenii sunt invitați să vizioneze în data de 10.12.2019 trailer-ul, iar în 13.12.2019 filmul despre destinația de ecoturism ECO MARAMUREȘ.

Între râurile Mara și Cosău, cu rezervația Creasta Cocoșului la sud, destinația de ecoturism ECO MARAMUREȘ e un loc unic, un joc armonios de munți vulcanici, dealuri înverzite, sate cu tradiții și îndeletniciri de alții uitate. Oferta ecoturistică dezvoltată aici îmbogățește imaginea clasică a Maramureșului istoric cu tradiția lemnului în arhitectura locală, cu elemente noi legate de natură și peisajul tradițional”, precizează reprezentanții ECO Maramureș.

Pentru cei care nu știu, destinația Eco Maramureș este dezvoltată prin programul “Dezvoltarea destinaţiilor ecoturistice în România” o iniţiativă comună a Romanian-American Foundation şi a Fundaţiei pentru Parteneriat, implementat de şapte unităţi de management de destinaţie, coordonate de Asociaţia de Ecoturism din România.

Ecoturismul pentru România reprezintă o şansă excepţională prin atragerea de turişti din străinătate şi din ţară pe un produs turistic de calitate, care creează un impact economic remarcabil la nivel de comunităţi rurale. Astfel, se demonstrează că natura României şi bogăţia culturală utilizate cu atenţie şi bine păstrate pot genera venituri considerabile din ecoturism.

Este bine de știut că destinaţia de ecoturism este o zonă în care există cel puţin o arie protejată (de exemplu: parc naţional, rezervaţie naturală, sit Natura 2000) şi unde dezvoltarea şi oferta turistică este un rezultat al colaborării între afacerile locale, primării şi administratorul ariei protejate. România are în premieră internaţională un sistem de evaluare şi certificare a acestor destinaţii, până în acest momente fiind evaluate şi recunoscute 5 destinaţii de ecoturism și anume Eco Maramureş – zona Mara-Cosău-Creasta Cocoșului, Zărneşti – Piatra Craiului, Ţinutul Zimbrului, Ţara Haţegului – Retezat şi Ţara Dornelor.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here