DUSE CU IZOLETA – Două femei din Baia Mare, suspecte de coronavirus. La Moisei, alte două persoane suspecte

6475

Două persoane de sex feminin, în vârstă de 56, respectiv de 30 de ani, au fost duse ieri noapte la Spitalul de Boli Infecțioase din Baia Mare cu izoleta. Cele două au sunat la 112, fiind venite recent din Italia, fiind în izolare la domiciliu.

Cele două prezentau simptome, respectiv febră, tuse seacă, durere în gât. Au fost recoltate probe care au fost trimise la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj Napoca pentru a se confirma sau infirma coronavirusul.

„Exista suspiciunea infectarii cu coronavirus a doua persoane de pe teritoriul comunei Moisei. Exista un transport de persoane dinspre Italia care se intoarce in Moisei, ridicandi-se astfel suspicunea ca cel putin una dintre celke doua persoane sa fie infectate. Toate persoanele care se intorc din zona rosie din Italia trebuie carantinate 14 zile. Aceste persoane trebuie verificate zilnic – febra sau alte simptome, iar in momentul prezentarii vreunuia dintre ele se3 foloseste izoleta, se transporta la spital si se supravegheaza de catre personal medical specializat. Cei care cunosc persoane intaorse din Italia trebuie sa anunte autoritatile. Trebuie inchise toate scolile, institutiile, izolata acasa toata populatia cel putin 14 zile„, sustine Comitetul Local pentru Situații de Urgenta.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here