DUPĂ UN ÎNCEPUT DEZASTRUOS – Minaur a pierdut la Constanța și a căzut de pe podium

502

Minaur încheie anul gâfâind, dar era să-l termine în genunchi, dacă ținem cont de începutul meciului disputat azi, la Constanța, în etapa a 14-a a Ligii Zimbrilor, prima a returului. Băimărenii n-au putut conta azi pe serviciile a trei jucători importanți, Csepreghi, Căbuț și Bera fiind accidentați.

Dobrogea Sud Constanța – CS Minaur Baia Mare 32-28 (17-13)

Constanța: Iancu (7 intervenții), Hendawy (6, a apărat un 7m), D. Vasile – Nistor 6 (4 din 7m), Chikovani 6, A. Andrei 5, Rocha Chiuffa 5, Nikolic 4, G. Ilie 3, Buricea 2, Malinovic, S. Ignat, Simovic, Rotaru, Csog. Antrenori: Djordje Cirkovic, Mirko Isakovic și Alexandru Buligan.

Minaur: Ciobanu (5 intervenții), R. Apostu (2) – Buzle 6, Vojvodic 5, Kotrc 4 (1 din 7m), T. Botea 4, Brajovic 4, Cristescu 2, R. Nagy 2, Dobra 1, D. Mureșan, Coric, Cip, Haiduc, Bușecan. Antrenori Stephane Plantin, Alexandru Sabău și Răzvan Pop.

Au arbitrat: Robert Harabagiu și Silviu Stănescu.

Aruncări de la 7m: 4-2 (transformate 4-1, a ratat Kotrc). Minute de eliminare: 8-8.

Minaur a început meciul dezastruos, apărarea 5+1 practicată de constănțeni încurcându-i serios pe băimăreni. Oaspeții au pierdut mingi pe bandă rulantă în atac și au jucat slab și în apărare, astfel încât, în minutul 18, Dobrogea Sud conducea cu 13-4! În continuare, Minaur a evoluat mult mai bine și la pauză constănțenii mai aveau un avantaj de doar patru goluri (17-13).

Băimărenii au început să spere că vor putea întoarce rezultatul și în min. 36 s-au apropiat la un singur gol de adversari (18-17). Mai mult, Minaur a avut de două ori șansa să egaleze. Brajovic a introdus mingea în poartă, dar arbitri au văzut o infracțiune pe semicerc, după care Buzle s-a grăbit și a aruncat slab spre poarta apărat de Karim Hendawy. A urmat o eliminare de două minute pentru Milan Kotrc și gazdele au preluat din nou frâiele jocului. Constănțenii s-au distanțat la 26-20 și au învins până la urmă la patru goluri diferență (32-28). În ultimele trei minute a evoluat pentru Minaur și tânărul Mihai Dobra, care a și reușit să înscrie un gol.

După această înfrângere, Minaur a căzut de pe podium și încheie anul pe locul 4, deși, după prima parte a sezonului, suporteri băimăreni sperau la mai mult.

Marius CÎMPIAN

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here