DUPĂ REȚETA OCCIDENTULUI- “Importăm” muncitorii vietnamezi sau indieni

276

Firmele din Maramureș care au nevoie urgentă de angajați își îndreaptă atenția tot mai mult spre cetățenii din afara Uniunii Europene, pe care îi aduc la muncă aici. În condițiile în care cetățenii români consideră salariul oferit prea mic și preferă să rămână șomeri sau să-și încerce norocul în străinătate, în județul nostru au început săă apară angajați vietnamezi sau indieni care sunt mulțumiți de condițiile de trai de aici.

“Maramureșul este în dezvoltare, pentru că foarte multe firme caută forțe de muncă pe piața externă. În județul nostru avem angajați cetățeni extracomunitari, precum indieni sau vietnamezi. Odată cu dezvoltarea infrastructurii va crește numărul lor. Producția atrage după sine și necesarul de forță de muncă. Pe lângă firmele care produc, mai sunt și acele firme care deservesc și care presupun la randul lor forță de muncă.

Lumea de aici nu se angajează probabil pentru că locurile de muncă nu sunt plătite conform așteptărilor. Dar toată lumea se raportează la străinătate și la ce este acolo. Dar nu se uită că aici sunt și costurile altele. Nu putem porni de la această idee. Evident că toată lumea își dorește să câștige mai bine, dar trebuie să fim realiști”, a declarat Mircea Onea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Maramureș.

Cristina LUP

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here