DUPĂ LUNI DE AȘTEPTARE – S-au primit banii pentru concedii medicale

313

Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Maramureș a primit banii pentru plata concediilor medicale restante, iar în total sunt alocate 26 milione lei pentru acest segment. Asigurații s-au plâns că așteaptă banii pentru concediile medicale luate din luna iunie, termenul legal de plată de 60 de zile fiind depășit. Odată cu alocările bugetare, CAS Maramureș a demarat procedurile de restituire a sumelor, iar asigurații care și-au luat concedii medicale în ultimele luni din an, ar putea să primească banii înainte de expirarea termenului legal.

“Se fac primele plăți pentru concediile medicale. A fost o mare discuție în mass media de marile întârzieri la plată. S-a vorbit de o întârziere de doi ani, la nivel național și nu înțeleg de ce. Au fost probleme, dar la nivel de Maramureș începând cu luna iunie, este prima lună de când nu s-au mai decontat concediile medicale și pe o parte mică a lunii mai. Acum vom ajunge la zi și prima tranșă care se plătește este de 13 milioane lei. 26 milioane de lei vom plăti în perioada imediat următoare și deja avem alimentarea”, a declarat Carmen Prodan, președintele CAS Maramureș.

Odată cu retificarea bugetară, instituția a primit banii pentru funcționare pentru luna decembrie, precum și sume pentru acoperirea altor segmente care nu avea finanțarea asigurată pentru ultima lună din an. “Am încheiat 11 luni cu o execuție financiară foarte bună. Am beneficiat și de rectificarea bugetului Fondului Unic Națioanl de Asigurări Sociale de Sănătate pentru că, câteva segmente nu au avut acoperită activitatea pe luna decembrie, mă refer la asistența medicală spitalicească și la activitatea proprie a Casei de Asigurări de Sănătate Maramureș. Aceste lucruri s-au rezolvat”, a concluzionat Carmen Prodan.

Cristina LUP

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here