DUPĂ LUNGI AȘTEPTĂRI – Biserica de la Buteasa are banii necesari punerii în siguranță

451

După foarte multe luni de așteptare și demersuri făcute pe la toate instituțiile care ar putea ajuta la salvarea unei biserici monument, a venit și momentul în care se poate spune despre biserica veche de la Buteasa că va fi salvată cu certitudine.

Acum factorii implicați trebuie să se miște mai repejor, astfel încât punerea în siguranță a bisericii să se realizeze până la venirea iernii. Asta pentru că nu se știe dacă acest monument mai rezistă peste o iarnă grea, cu multă zăpadă.

Direcția Județeană pentru Cultură Maramureș a anunțat că biserica de la Buteasa a primit de la Consiliul Județean banii necesari pentru proiectul de punere în siguranță.

“Au autorizație de construire și avize pentru această intervenție. Săptămana viitoare voi lua legătura cu preotul nou de la Buteasa, care trebuie doar să pună în practică ceea ce noi – Consiliul Județean, Laura Zaharia, Direcția Județeană de Cultură și arhitectul șef – am întocmit, avizat, finanțat, fiecare după putință”, a precizat, pentru “Axanews.ro”, Aura Pintea de la Direcția Județeană pentru Cultură Maramureș.

Vă reamintim că vechea biserică din Buteasa are mare nevoie de îngrijire, după ce acoperișul s-a prăbușit (parțial) în 15 ianuarie 2019, chiar în Ziua Culturii Naționale.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here