DUPĂ ALEGERILE LOCALE – Premieră pentru istoria post-decembristă în Țara Chioarului

65

Așteptată de multă lume, lupta pentru fotoliul de primar al orașului Șomcuta Mare s-a terminat cu o diferență mare între primii doi competitori. Candidatul Coaliției pentru Maramureș, Gheorghe Buda, a fost reconfirmat în funcție, câștigând detașat lupta cu candidatul Partidului Național Liberal.  Gheorghe Buda a primit 2.349 de voturi, Claudiu Mărincaș doar 1131 de voturi. Pe următoarele locuri au fost candidatul partidului Pro România, Ioan Marchiș (127 de voturi) și cel al Partidului Mișcarea Populară, Dorinel Vancea (89 de voturi).

Voturile primite duminică l-au făcut pe Gheorghe Buda să fie primul primar al orașului de după decembrie 1989 care câștigă două mandate succesive. A mai avut două mandate, dar nu unul după altul, Petre Buteanu.

“Vă mulțumim celor care ne-ați încredințat votul. Gheorghe-Ioan Buda și echipa care-i este alături apreciază încrederea acordată adresează mulțumiri tuturor alegătorilor. Susținerea de care ați dat dovadă și rezultatul votului ne responsabilizează. Gheorghe-Ioan Buda, rămâne primarul tuturor cetățenilor, indiferent de opțiunile politice. Șomcuta Mare trebuie să devină un oraș de care să fim mândri!”, a transmis echipa învingătoare, imediat după terminarea numărării voturilor.

La Consiliul Local, tot Coaliția pentru Maramureș a primit cele mai multe voturi (1.795), urmată de PNL (1000 de voturi), Pro România (248), USR și ALDE (câte 217 voturi fiecare) și PMP (163 de voturi). În aceste condiții, în Consiliul Local Șomcuta Mare vor fi opt reprezentanți ai Coaliției pentru Maramureș, patru ai PNL și câte unul de la ALDE, USR și Pro România.

Ioan BUDA ȚEȚU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here