DRUMURI COMUNALE – Peste trei milioane de lei alocați în acest an de la județ

441

La ultima ședință extraordinară a Consiliului Județean de la finele lunii martie, consilierii județeni au votat în favoarea repartizării pe destinații a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru drumuri județene și comunale pentru anul 2019.

Prin anexa nr. 6 la Legea 50/2019 a bugetului de stat pe anul 2019 s-au aprobat, pentru județul Maramureș, sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru drumurile județene și comunale, în valoare de 12.328 mii lei. La repartizarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru cele două categorii de drumuri, adică drumuri județene și drumuri comunale s-au avut în vedere lungimea, dar mai ales starea tehnică atât a drumurilor județene, cât și a drumurilor comunale. Discuțiile din comisia de Buget Finanțe din cadrul Consiliului Județean Maramureș s-au axat pe creșterea sumelor alocate drumurilor comunale față de cele județene.

”Ne-am dorit să dublăm suma pe care anul trecut autoritățile locale au avut-o la dispoziție pentru intervenții punctuale pe drumurile comunale. Astfel, din suma de 12.328.000 lei, am propus să alocăm suma de 3.328.000 pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile comunale, iar suma de 9.000.000 de lei pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene. La alcătuirea bugetului Consiliului Județean Maramureș vom încerca ca să fie crescute acele capitole care se referă la finanțarea autorităților locale în anul 2019”, a arătat Gabriel Zetea.

Mai trebuie amintit faptul că în 2019, an electoral, de altfel, bugetul Consiliului Județean va fi unul mai mare decat cel de anul trecut.

FOTO primariacoteana.ro

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here