DRUMUL JUDEŢEAN PE VALEA IZEI, REABILITAT PE JUMĂTATE – Se caută finanţare pentru Vadu Izei -Bârsana

2416

La finele săptămânii trecute, la Consiliul Judeţean Maramureş, în prezenţa ministrului Paul Stănescu, s-a semnat contractul de finanţare pentru reabilitarea drumului judeţean pe Valea Izei, dar numai pentru tronsonul cuprins între Bârsana şi Săcel. În acest moment se caută finanţare pentru tronsonul Vadu Izei -Bârsana.

Prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2 se finanţează tronsonul Bârsana- Săcel. Pentru porţiunea Vadu Izei-Bârsana, Consiliul Judeţean a aprobat indicatorii tehnico-economici urmând ca drumul, potrivit declaraţiilor făcute de către consilierul judeţean Ion Beuca, să fie cuprins la finanţare din alte surse.

“Este absolut necesară modernizarea întregului tronson. Care ar fi sursele de finanţare? Surse proprii, proiecte cu fonduri ale Uniunii Europene şi chiar un viitor PNDL 3, despre care se vorbeşte în ultimul timp. Oricum drumul trebuie modernizat, cu orice „sacrificiu”, inclusiv din creditul angajat (parţial, cofinanţare)”, a spus Ion Beuca, pentru Axanews.ro.

Cât priveşte tronsonul de drum cuprins între Bârsana şi Săcel, dar şi cel de pe Valea Ruscovei, pentru ambele tronsoane contractele de finanţare fiind semnate săptămâna trecută, “să sperăm că se va trece la execuţia efectivă a lucrărilor, cât mai repede posibil. Urmează licitaţiile, destul de complicate, din cauza legislaţiei stufoase”.

Vă reamintim că în statisticile Serviciului Rutier Maramureş Drumul Judeţean 186 Vadu Izei –Săcel figurează ca unul din cele mai periculoase drumuri din Maramureş, alături de DN 1C.

Mai multe stiri pe Axanews.ro

Dragoş HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here