DRUM ÎN LUCRU – DJ 182 B Șomcuta Mare – Remeți pe Someș, finalizat în 2019

411

Vizită de lucru a conducerii Consiliului Județean pe drumul județean care face legătura între localitățile Șomcuta Mare, Mireșu Mare și Remeți pe Someș, primul din cele șase șantiere care vor fi deschise în acest an pe drumurile județene din Maramureș.

Valoarea totală a lucrărilor în infrastructura rutieră este ân acest an de peste 100 de milioane de euro. Modernizarea DJ 182 B va costa  25 de milioane de lei, iar lucrarea trebuie finalizată în acest an.

”Am efectuat o vizită la șantierul deschis pe drumul județean care leagă Șomcuta Mare de Mireșu Mare și Remeți pe Someș, lucrările fiind în toi. Există mobilizare din partea constructorului, s-a reușit corelarea lucrărilor de reabilitare a drumului județean cu lucrările care se efectuează în Mireșu Mare la canalizare, aducțiunea de apă și rețeaua de gaz. Aceste proiecte finanțate în Mireșu Mare, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a II-a, sunt în sumă de aproape 30 de milioane de lei”, a declarat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Autoritățile județene au ținut să sublinieze că se vor face inspecții săptămânale la lucrările care se efectuează pe DJ 182 B. ”Maramureșenii trebuie să știe că este posibil ca, în decursul a patru ani, să realizezi studiul de fezabilitate, proiectul tehnic, să obții finanțarea, să scoți proiectul la licitație și să fie efectuată execuția lucrării”, a adăugat președintele Gabriel Zetea.

Primarii din Șomcuta Mare și Mireșu Mare, Gheorghe Buda, respectiv Ioan Mătieș,  au precizat la rândul lor că lucrările care se execută în această perioadă pentru reabilitarea infrastructurii rutiere sunt așteptate de multă vreme de localnici, iar activitatea de reabilitarea a DJ 182 B este corelată cu multe alte proiecte care se desfășoară în zonă, atât pe fonduri guvernamentale, cât și europene.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here