DRUM CU PROBLEME – Lucrările la drumul național din Pasul Mesteacăn, gata în a doua jumătate a anului

860

Datorită fenomenelor meteorologice periculoase, de la mijlocul lunii martie, pe drumul național 1C, în Pasul Mesteacăn, la km 109+540, s-a produs o alunecare de teren, a corpului drumului (partea carosabilă și acostament), pe o lățime de 2,5 -3 metri, dar și a taluzului de rambleu.

Prefectura Maramureș a anunțat că o comisie constituită prin ordin de prefect s-a deplasat la fața locului și a întocmit un proces verbal de calamitate. În prima fază s-a dispus instituirea unei semnalizări rutiere în conformitate cu normativele în vigoare, inclusiv cu lumină galbenă intermitentă.

Subprefectul județului Maramureș, Alexandru Cosma, a spus că a fost întocmit în regim de urgență un studiu de către un expert atestat și a fost întocmită documentația tehnică în vederea realizării lucrărilor pentru asigurarea circulației rutiere. Cosma a precizat că valoarea estimativă a lucrărilor necesare pentru reabilitarea drumului național afectat de alunecarea de teren este de 2.770.200 lei, fără TVA.

“Față de alunecarea din luna martie nu au apărut în zonă, noi alunecări de teren. La sfârșitul săptămânii trecute a fost refăcut acostamentului drumului național. După turnarea statului de uzură, vor fi ridicate restricțiile de circulație”,a spus Cosma.

Lucrările și întreținerea tronsonului de drum național afectat de alunecarea de teren sunt realizate de către Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj. Proiectul de punere în siguranță a drumului național în scopul asigurării circulației rutiere a fost finalizat. Lucrările sunt preconizate să se finalizeze în perioada iunie-iulie.

Dragos HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here