DROGURI ÎN ROMÂNIA – Aproape 3 kg de cocaină, descoperite în bagajul unei femei pe Aeroportul Henri Coandă

424

Pe aeroportul Henri Coandă – București, a fost depistată o persoană de sex feminin, cetățean australian, care a introdus pe teritoriul României aproximativ 3 kilograme de cocaină. Femeia, cetăţean australian în vârstă de 47 de ani, s-a prezentat în data de 22 noiembrie la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă – Otopeni pentru a intra în ţară, călătorind din direcţia Lisabona.  

Persoanei în cauză i-au fost efectuate formalitățile de frontieră, aceasta intrând pe teritoriul României. S-a prezentat apoi în zona de preluare a bagajelor de cală și a ridicat un bagaj tip troler de dimensiuni mari, de culoare roz, după care s-a deplasat în zona destinată controlului vamal, încadrându-se pe culoarul verde ,,Nimic de declarat”, cu intenția de a părăsi sala de vamă.

„Organele vamale împreună cu polițiștii de frontieră au procedat la oprirea femeii și la efectuarea unui control asupra sa și asupra bagajelor acesteia. În urma controlului asupra trolerului, a fost găsită o cutie din carton de culoare albastră, de dimensiunile unei cutii de pantofi, inscripționată cu un desen.

S-a procedat la deschiderea cutiei respective, ocazie cu care au fost găsite 10 cutii din carton, tip cadou, având culorile roșu și galben, în cutiile respective fiind găsite 34 de ambalaje din plastic transparent care conțineau câte cinci batoane în formă de trabucuri, ambalate în folie de aluminiu de culoare argintie, în total fiind 170 de astfel de batoane. Autoritățile vamale au desfăcut unul dintre acele batoane și au constatat că în acesta se afla o substanță pulverulentă de culoare albă care a reacționat pozitiv la testul de cocaină.

În cauză s-a dispus efectuarea unei constatări fizico-chimice asupra substanțelor care se aflau în cele 170 de batoane introduse în România, în urma analizei stabilindu-se că aceste substanțe sunt constituite din 2533,68 grame de cocaină”, au anunţat poliţiştii de frontieră români.

Cauza este instrumentată împreună cu polițiști de frontieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră şi ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti.

Dragos HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here