DOTĂRI APARATURĂ – Peste 15 milioane de lei pentru două spitale din Maramureș

428

Cele două spitale aflate în subordinea Consiliului Județean (CJ) Maramureș, respectiv Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie, respectiv Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș“ primesc de la nivel central sume importante de bani pentru dotarea cu aparatură medicală. Sunt peste 15 milioane de lei care vor ajunge la cele două unități sanitare, Consiliul Județean fiind obligat să asigure co-finanțarea de 10% prevăzută prin lege.

“Vorbim despre investiții la cele două spitale aflate în subordinea Consiliului Județean Maramureș, cel de Boli Infecțioase și Psihiatrie și Spitalul Județean de Urgență, sumele de bani pe care le alocă Ministerul Sănătății pentru dotări absolut necesare pentru îmbunătățirea activității celor două spitale.

Pentru a oferi servicii de calitate pacienților, sunt sume importante, sunt peste 15 milioane de lei care se alocă celor două spitale de către Ministerul Sănătății. Noi trebuie să asigurăm co-finanțarea de 10% pentru aceste sume, iar banii vor fi alocați parțial din rezerva bugetară aflată la dispoziția CJ, în cazul Județeanului, respectiv din excedentul bugetar din exercițiul financiar de anul trecut pentru Spitalul de Boli Infecțioase”, a explicat Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Dacă ne referim la Spitalul de Boli Infecțioase, atunci cu banii Ministerului se vor achiziționa aparate pentru ozonoterapie, termostat laborator, analizor automat coagulare, concentrator de oxigen, defibrilator, frigider mortuar, monitor funcții vitale, ecograf, analizor automat pentru determinări imunologice, respectiv analizor automat pentru determinări lichide biologice.

În ceea ce privește Spitalul Județean de Urgență, cu banii primiți de la Ministerul Sănătății se vor achiziționa, printre altele, sistem resturi organice cu flux reglat cu apă, frigidere mortuare șase corpuri pe două coloane cu trei uși cu accesorii, aparat angiografie cardiacă, computer tomograf, stație de andocare cu masă pentru spălare și îmbălsămare sau troliu pentru transport și predare sicrie.

Conform proiectului votat de consilierii județeni în cea mai recentă ședință de Consiliu Județean, la toate acestea se mai adaugă reparații Bloc Alimentar, reparații capitale reamenajare hol central și zonă de acces principală, reparații capitale clădire morgă, radioterapie sau Compartiment Prosectură.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here